Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, Δ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ “ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”

“Κύριε Πρόεδρε του «Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας», κύριε Αντιπρόεδρε του Συνδέσμου, εκλεκτέ οικοδεσπότη κε  Δημήτρη Βαλασίδη, εκλεκτά μέλη της οργάνωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα,

με αισθήματα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και σε σας επισκέπτομαι σήμερα την Θεσσαλονίκη, σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων μπροστά στη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη απόφαση ζωής που καλούμεθα να πάρουμε για την πατρίδα και την ελληνική κοινωνία.

Το βάρος της ευθύνης και η αδήριτη ανάγκη για την επιτυχία της αποστολής μας, επιβάλλουν λειτουργία λογικής και καθήκοντος με πρόγραμμα, χωρίς τίποτα στην τύχη, ελπίδα για τη σωτηρία της πατρίδας μας που καθημερινά πορεύεται από το κακό στο χειρότερο.

Θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο για την υποδοχή και τη φιλοξενία στην όμορφη Πρωτεύουσα της Βορείου Ελλάδος, τη Θεσσαλονίκη.

Η πολιτική είναι η επιστήμη της λογικής, γίνεται με αρχές στα πλαίσια ενός θεσμοθετημένου δημοκρατικού πλαισίου που επιβάλλει κανόνες και διαδικασίες.

Εθνικά και παγκόσμια τα κόμματα και οι εξουσίες μορφοποιούνται γύρω από ηγετικές φυσιογνωμίες, χαρισματικούς μπροστάρηδες που ξέρουν ότι η επιτυχία είναι του λαού και η αποτυχία δική τους, πάντοτε με βάση τη σταθερή άποψη και σκέψη ότι οι αρχηγοί αναδεικνύονται μέσα από διαδικασίες και δεν υποδεικνύονται. Μαζί, στη βάση ενός ομαδοκεντρικού στις αποφάσεις συστήματος καλούμεθα να αναλάβουμε τη βαρύτερη αποστολή της ζωής μας, τη δυσκολότερη περίοδο για την πατρίδα και είναι απαραίτητο να χτίσουμε την αναγκαία αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Κυρίες, κύριοι,

Το κράτος έφτασε εδώ από ανυπαρξία μπροστάρηδων, άξιων, ικανών Ελλήνων με γνώση της κοινωνίας και των προβλημάτων της.

Οι Αρχηγοί και οι Εξουσίες αντί να χαράσσουν στρατηγικές με βάση τα οράματά τους και ΠΑΝΤΑ στα πλαίσια του ΕΦΙΚΤΟΥ λειτούργησαν στο ντορό που τα συμφέροντα, τα συστήματα και οι τεχνοκράτες επέλεξαν, καθιστάμενοι σταδιακά δέσμιοί τους, αναγκαζόμενοι να εφαρμόσουν τα δικά τους προγράμματα γιατί δεν είχαν στρατηγική ή δεν ήξεραν ή δεν «ήθελαν» ή δεν μπορούσαν να τους ελέγξουν.

Έτσι η βασική λειτουργία των Θεσμών:

Πολιτική Εξουσία: Χαράσσω Στόχους – Όραμα – Στρατηγική με βάση τα δεδομένα.

Θεσμοθετώ για την υλοποίηση της στρατηγικής μου.

Ελέγχω την εφαρμογή του προγράμματός μου από τους τεχνοκράτες.

Είμαι κυρίαρχος του παιχνιδιού. Έπαψε να ισχύει.

Οι Τεχνοκράτες ξέχασαν την απλή διαδικασία λήψης των αποφάσεων:

  • Αποστολή
  • Εισήγηση (Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο της πολιτικής εξουσίας)
  • Διαβούλευση
  • Απόφαση
  • Εκτέλεση
  • Έλεγχος – Έλεγχος – Έλεγχος

και ανέμεναν με την αποστολή και τον τρόπο εκτέλεσης γιατί έτσι συνέφερε όλους.

Η διαδικασία αυτή, όπου η εξουσία έχασε τον κυρίαρχο ρόλο της, την χάραξη στρατηγικής, τον ορισμό στόχων και τον έλεγχο κυρίως, δημιούργησε παράκεντρα εξουσίας, έφερε εν πολλοίς αθέατη ακυβερνησία σε τομείς εν γνώσει ή εν αγνοία της και μας έριξε στα βράχια.

Η βαριά αυτή διαχρονική ευθύνη της εξουσίας είτε είναι από άγνοια, είτε από αμέλεια, είτε το χειρότερο από λαθεμένες της εκτιμήσεις, γιατί ηθελημένα δεν διανοούμαι να το πιστέψω, δεν την απαλλάσσει της τεράστιας ευθύνης για την σημερινή εθνική και κοινωνική κατάσταση της πατρίδας μας.

Σ΄αυτή τη βαριά εθνικά και κοινωνικά κατάσταση για την πατρίδα και την κοινωνία αγαπητοί μου οφείλουμε να αναλάβουμε την τεράστια ευθύνη να οδηγήσουμε την Ελλάδα, την πατρίδα μας, το καλλίτερο τμήμα του πλανήτη γη, εκεί που η ιστορία την έχει τάξει ως κοιτίδα της Δημοκρατίας, της ιστορίας, του πνεύματος και του πολιτισμού.

Η περίοδος που καλούμεθα να αναλάβουμε αυτή την αποστολή εθνικά και παγκόσμια δεν είναι ευνοϊκή.

Η εθνική μας αξιοπρέπεια καταρρακώνεται εσωτερικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια με λόγια και έργα που δεν μας τιμούν ως Έλληνες.

Η οικονομική κατάρρευση χτυπάει ήδη την πόρτα και των τελευταίων σπιτιών της μεσαίας τάξης που κατόρθωσαν να μείνουν οικονομικά ζωντανά μέχρι τώρα.

Η κοινωνική ανέχεια σε συνδυασμό με την ανεργία μαστίζουν όλες σχεδόν τις οικογένειες της μεσαίας και κατώτερης κοινωνικής τάξης.

Η ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας αναζητείται ακόμα και για τα παιδιά στους αύλειους χώρους των σχολείων και τους υπερήλικες στις κάμαρες της τελευταίας φτωχογειτονιάς.

Στα δημόσια νοσοκομεία η πρόσβαση επιτυγχάνεται μόνο με γνωριμίες και η παρεχόμενη στήριξη υγείας είναι ελλιπής.

Οι Έλληνες νέοι επιστήμονες στελεχώνουν το δημόσιο, τα νοσοκομεία, τις επιχειρήσεις και όχι μόνο των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών.

Η παιδεία λειτουργεί για να υπάρχει, αφού τα παιδιά μαθαίνουν γράμματα στα φροντιστήρια με φροντιστές δασκάλους από το δημοτικό.

Η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά το δοκούν σε αρκετές περιπτώσεις.

Το ελληνικό δημόσιο που συνεχώς αναδιαρθρώνεται είναι σήμερα ακόμα αυτό:

  • που έχει τον υπάλληλο αφεντικό του πολίτη που τον πληρώνει.
  • που θέλει ανά υπουργείο μερικά εκατομμύρια για έξοδα φιλοφρονήσεων.
  • που θέλει το φιλοδώρημα μόνιμη τακτική για την επίλυση και του πλέον απλού νόμιμου προβλήματος του πολίτη, καθιστώντας την διαφθορά δεδομένη σε όλα τα επίπεδα.
  • που θέλει τριακόσιους (300) Βουλευτές στη Βουλή με οκτώ χιλιάδες ευρώ (8.000,00€) μηνιαίο μισθό, πλέον τα προνόμια.
  • που θέλει Υπουργό τον Βουλευτή για να ψηφίζει την εισήγησή του.
  • που θέλει τον Υπουργό εκτός δικαστικής εξουσίας.
  • με ένα κομματοκεντρικό σύστημα που έχει συνδέσει το κράτος με το κόμμα και περιμένει με χιλιάδες στελέχη του να καταλάβει κάθε φορά την εξουσία επενδύοντας σε ονόματα, στο κόμμα και στα ΜΜΕ, λειτουργώντας και προ και μετά τις εκλογές ως εξουσία του κόμματος για το κόμμα και όχι ως εξουσία του κόμματος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
  • με ένα αναπτυξιακό μοντέλο που κατόρθωσε να περιορίσει κάθε παραγωγή στη χώρα, ευτελίζοντας την παραγωγική προσφορά του Έλληνα αγρότη με την εισαγωγή όλων σχεδόν των γεωργικών προϊόντων.
  • σε μία κρατική λειτουργία η οποία φαίνεται να λειτουργεί στο ομορφότερο περιβαλλοντικό παγκόσμια οικόπεδο έχοντας ξεχάσει τελείως την περιβαλλοντική διάσταση με συνέπεια την καθημερινή καταστροφή και απαξίωση του εθνικού περιβαλλοντικού μας κεφαλαίου.
  • με μία αλόγιστη μεταναστευτική πολιτική που μετατρέπει τα κέντρα των μεγαλουπόλεων της πατρίδας μας και των ακριτικών μας νησιών σε γκέτο χιλιάδων παράνομων μεταναστών.
  • με ουρές στα δημοτικά συσσίτια και στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων για ένα πιάτο φαί ή μία σακούλα τροφίμων των εννέα (9,00€) έως έντεκα (11,00€) ευρώ.
  • με συνταξιούχους που δεν οδηγούνται από τα παιδιά τους στα γηροκομεία γιατί έχουν ανάγκη για να ζήσουν τα εγγόνια τους με τα τετρακόσια πενήντα (450,00€) σήμερα ευρώ της σύνταξής τους.
  • με την εφεύρεση της κοινωφελούς εργασίας για να΄χουμε εργάτη υπάλληλο με τετρακόσια εξήντα επτά (467,00€) ευρώ.

Κι αν αυτή σε πολύ γενικές γραμμές είναι η εικόνα εσωτερικά της πατρίδας μας, ποια είναι η ευρύτερη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή, στην Ευρώπη, παγκόσμια;

Οι πράξεις, οι εξαγγελίες και η λειτουργία του εξ Ανατολών γείτονά μας δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν να εφησυχάζει. Μια περίοδο που και το Βαλκανικό Μουσουλμανικό τόξο φαίνεται να προωθείται με την επαπειλούμενη έκρηξη στα Σκόπια, την ανάδειξη του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού και την αστάθεια στο Κοσσυφοπέδιο. Κατάσταση που δείχνει ότι μπορεί και ο εξ Ανατολών γείτονάς μας να μην είναι αμέτοχος.

Μην μας διαφεύγει της προσοχής η κατάσταση στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης όπως και οι χιλιάδες Μουσουλμάνων προσφύγων στην πατρίδα. Κατάσταση που ισχυροποιείται από μόνη της με βάση τη σκέψη ότι στη ροπή μιας  θρησκευτικής αντιπαράθεσης στην περιοχή, η Ορθοδοξία θα βρεθεί αποδυναμωμένη από εξουσίες που θέλησαν να περάσουν στους νέους, όσο κι αν δεν το πέτυχαν, ότι το μοντέρνο και το σύγχρονο είναι μακριά από τον Χριστό και την εκκλησία.

Οι συνεχιζόμενες ασκήσεις των εξ Ανατολών γειτόνων μας στο θαλάσσιο χώρο γύρω από την Κύπρο, οι συνεχείς παρεμβάσεις των Υπερδυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας στην περιοχή, δείχνουν και τα τεράστια συμφέροντα και προφανώς είναι και αυτά που συντελούν ώστε να μην σπάει αυτή η εύθραυστη ισορροπία στην περιοχή.

Ο πόλεμος στη Συρία προφανώς και συνεχίζει να αναδεικνύει την χώρα μας, ως χώρα υποδοχής αλλόθρησκων προσφύγων με άλλη κουλτούρα και φιλοσοφία ζωής και με εμπειρίες ενός βρώμικου εμφυλίου πολέμου με ό,τι αυτά σημαίνουν για την κοινωνία μας.

Στην Ευρώπη η κατάσταση προφανώς και δεν μας τιμά ως Έλληνες, αφού και ο τελευταίος Έλληνας τουρίστας αντιλαμβάνεται την απαξίωση.

Αφού οι αποφάσεις του κοινοβουλίου μας εν πολλοίς εξαρτώνται από τη βούληση των δανειστών μας.

Ζούμε δηλαδή στην Ελλάδα, τη γη του Μ. Αλέξανδρου που κατέλαβε τον κόσμο για να ακούμε Σκοπιανούς να λέγονται Μακεδόνες, τους Αλβανούς να θέλουν την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, την Τουρκία την Ιωνία και όχι μόνο και τον απόγονο των Γερμανών που αντισταθήκαμε στη Γραμμή «Μεταξά» που μας σφάγιασε στα Καλάβρυτα, στην Καισαριανή, στο Δίστομο, στο Κομπότι και αλλού, να μας κουνάει το δάχτυλο και να μας δίνει οδηγίες.

Γιατί;

Γιατί αναδείξαμε για Γκιουσέμια μας αυτούς που το όνομα, το κόμμα και τα ΜΜΕ ήθελαν και ξεχάσαμε ότι οι αρχηγοί αναδεικνύονται μέσα από τις κοινωνίες και δεν υποδεικνύονται. Αναδεικνύονται με φάκελο αυτοδημιουργίας, αξιοκρατία, ικανότητα, δύναμη προσφοράς, ανιδιοτέλεια, αρχές ολοκαυτώματος για την αποστολή και αξίες: Καταντήσαμε να αναδεικνύουμε αρχηγούς με μόνο κριτήριο το κόμμα και τη νιότη χωρίς να ρωτήσουμε «τι και για ποιον έκανε κάτι αυτός;» .

Αγαπητοί μου,

Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε στους Έλληνες ότι ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας», κόμμα πατριωτικό και κοινωνικό είναι εδώ και δεν χωρίζει τους Έλληνες σε μπλε, κόκκινους, πράσινους αλλά θέλει να προσφέρει για την πατρίδα που τόσο ταλαιπωρήθηκε από εξουσίες που δεν τον αντιπροσώπευαν.

Είμαστε εδώ για:

  • Την Ελλάδα που διασύρεται.
  • Τη στήριξη της κοινωνίας που δοκιμάζεται.
  • Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος.
  • Την πάταξη της διαφθοράς απ΄όπου κι αν προέρχεται.
  • Την εγκατάσταση πνεύματος Κράτους που σέβεται τον πολίτη που υπηρετεί.
  • Τη στήριξη της υγείας και της παιδείας.

Είμαστε εδώ παράγοντας ισορροπίας σε μια εύθραυστη περιοχή με σταθερή προσήλωση στις δυτικές συμμαχικές δυνάμεις.

Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε πνεύμα ασφάλειας στους Έλληνες, πέρα και πάνω απ΄όλα όμως είμαστε εδώ για να αποκαταστήσουμε την ελληνική μας αξιοπρέπεια και να δώσουμε στους Έλληνες ξανά την χαμένη ΕΛΠΙΔΑ για μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να το επιτύχουμε.

Για μας υπάρχει μόνο νίκη, γιατί η νίκη μας, είναι νίκη της πατρίδας μας, είναι η νίκη όλων των Ελλήνων χωρίς κομματικές ή άλλες διακρίσεις.

 

 

Δημήτρης Στεργίου Καψάλης

Δήμαρχος Πεντέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *