“Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ Ή ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ” ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Με ιδιαίτερη θέρμη και ενδιαφέρον υποδέχτηκε το κοινό το νέο κύκλο διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 με την 11η θεματική διάλεξη με τίτλο: «Η Ελλάδα στην αιχμαλωσία ή αιχμή του δόρατος» και ομιλητή τον ομότιμο Καθηγητή και πρώην πρύτανη του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Γεώργιο Κοντογιώργη.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος  κ. Άντα Μπούσουλα – Χάνου η οποία αφού έκανε μία σύντομη ανασκόπηση των δράσεων της περασμένης εκπαιδευτικής περιόδου και ευχαρίστησε την επιστημονική επιτροπή για την εποικοδομητική συνεργασία, τους ομιλητές για την ανιδιοτελή προσφορά τους στη διάχυση της γνώσης και το κοινό για την ενεργή συμμετοχή του, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου θα εμπλουτιστεί με θεματικούς κύκλους σε ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα με πρώτη την ενότητα «Ευ ζην, Υγεία και Πρόληψη».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης συγχαίροντας την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κ. Άντα Μπούσουλα για την ετήσια διαδρομή της στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και ευχήθηκε η νέα εκπαιδευτική περίοδος να είναι πνευματικά δημιουργική.

Ο ομότιμος καθηγητής στην εισήγησή του προέβαλλε το ζοφερό ζήτημα της διακυβέρνησης των πολιτικών συστημάτων στην Ελλάδα τα οποία όχι μόνο δεν προήγαγαν την αληθινή δημοκρατία όπως αυτή θεμελιώθηκε και εξελίχθηκε στην αρχαία Ελλάδα αλλά εδραίωσαν την ατομικότητα, την ιδιοτέλεια και τη μικροπολιτική του “ρουσφετιού” εξοστρακίζοντας τη δυναμική της συλλογικότητας, την οικονομία της αστικής τάξης, την αριστεία και τη χάραξη πολιτικών με μακροπρόθεσμο όφελος για την κοινωνία των πολιτών. Όσο  αναπαράγεται  αυτό το μοντέλο εξουσίας ο λαός στις σύγχρονες επιβεβλημένες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες θα παραμένει στην αιχμαλωσία, ένας λαός που στη διαδρομή της ιστορίας του έχει αποδείξει  το μεγαλείο του πολιτισμού του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Νικόλαος Κόλλιας, πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, ο κ. Λαμπρέλης Δημήτριος, Καθ. Κοινωνικής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, ο Αντιδήμαρχος Ν. Πεντέλης κ. Ελευθέριος Κιτσούλης, ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Νέας Πεντέλης κ. Μανώλης Μιχελακάκης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Γεώργιος Μαγιάτης, Νίκος Δροσάτος, Κανέλος Γεωργόπουλος, η Υπεύθυνη Αιμοδοσίας Δήμου Πεντέλης και μέλος του ΟΚΠΑ κα Αγνή Ζώη, η Αντιπρόεδρος της Β΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χρυσούλα Μπάμπου, το μέλος της Α΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βασίλης Κωστόπουλος, τα μέλη Δ.Σ. του Ο.Κ.Π.Α. κα Ελένη Γκρέτσα, κ. Μπαλάσκας Θεμιστοκλής, κα Άννα Βενιέρη, το μέλος Δ.Σ. του Ο.Π.ΑΘ. και υπεύθυνη Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Γιώτα Τσινού, το  μέλος Δ.Σ. του Ο.Π.ΑΘ. κα Μαρία Μανή, ο κ. Χρήστος Τόϊλος, στρατηγός ε.α., ο Γραμματέας Β3 Νομαρχιακής ΝΔ κος Αθανάσιος Τσιούμας, ο τέως Δ/ντης Λυκείου Μελισσίων κ. Μιλτιάδης Παπαδάκης και οι εκπρόσωποι συλλόγων του δήμου μας, Πολιτιστικός Μικρασιατικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου-Γκιούλμπαξε κ. Παναγιώτης Γκατζόλης, Σύνδεσμος Μικρασιατών-Γκιουλμπαξιωτών «Νέα Ροδώνη» κ. Χρήστος Κάζος, Πολιτισμικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μελισσίων  κ. Γιώτα Λαμπίρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *