Η ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΚΑΝΕ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ…

ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΚΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ESPRESSO”.

Η Ελένη Μενεγάκη, ζήτησε, πήρε άδεια και έκανε γυρίσματα την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, προκειμένου να ασχοληθεί με την ιστορία της Δούκισσας της Πλακεντίας.

Αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» και με το σημερινό της δημοσίευμα σχετικά με το περιεχόμενο των εκπομπών της τηλεπαρουσιάστριας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, η Ελένη Μενεγάκη ζήτησε και πήρε άδεια από τον Δήμο Πεντέλης για να κάνει ένα γύρισμα στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας.

Μπορεί το επιβλητικό κτίριο να λειτουργεί πια ως πολυχώρος τέχνης, φιλοξενώντας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικά δρώμενα, ωστόσο η ιστορία του, που αρχίζει το 1840, θεωρείται αρκετά σκοτεινή και λέγεται ότι κρύβει φοβερά μυστικά.

Αυτήν την ιστορία, λοιπόν, της Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν, η οποία έγινε γνωστή στην Ελλάδα ως Δούκισσα της Πλακεντίας, μετά τον γάμο της με τον δούκα της ομώνυμης ιταλικής πόλης, πρόκειται να ξεδιπλώσει μέσα από την εκπομπή της η Ελένη Μενεγάκη.

Η ιστορία είναι λίογ ως πολύ γνωστή…

Όλα άρχισαν όταν η δούκισσα έχασε την κόρη της, την οποία λάτρευε τόσο, ώστε να την κρατήσει ταριχευμένη στο σπίτι όπου ζούσε στην οδό Πειραιώς.

Οταν, όμως, μια πυρκαγιά αποτέφρωσε το σώμα της κόρης της, εκείνη έγινε δύστροπη και αντικοινωνική, αγόρασε κτήματα στην περιοχή του Πεντελικού, υποσχόμενη έργα κοινής ωφελείας στους μοναχούς, και κλείστηκε στον πύργο της, καλύπτοντάς τον με ένα πέπλο μυστηρίου.

Εκτοτε, οι αστικοί μύθοι δεν σταμάτησαν να την περιβάλλουν. Λέγεται πως οργάνωνε μυστηριώδη συμπόσια με παράξενους καλεσμένους, ότι διατηρούσε σχέσεις με λήσταρχους της εποχής και πως είχε ασπαστεί τον σατανισμό μετά τον χαμό της κόρης της.

“Οπως πληροφορηθήκαμε”, γράφει η εφημερίδα, “το γύρισμα της «Ελένης» στο Καστέλλο της Ροδοδάφνης, όπως ονομάστηκε εξαρχής το κτίριο που έγινε γνωστό ως Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, έγινε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα να είναι από τα πρώτα που θα δούμε στον νέο κύκλο εκπομπών της δημοφιλούς παρουσιάστριας”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *