ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ

Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι καλούνται να υπογράψουν μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι νονοί, που θέλουν να βαφτίσουν παιδί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Μαρούσι. Σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως το aftodioikisi.gr, η εκκλησία καλεί τους επίδοξους νονούς να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι «δεν έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, ούτε έχουν σε ισχύ κάποιο σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, και ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι». Διαψεύδει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Πάντως, ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια υπεύθυνη δήλωση σε εκκλησία του Αμαρουσίου. «Όποιος δημοσίευσε το συγκεκριμένο χαρτί, έχει υποχρέωση να μας πει από ποιον το πήρε. Από τη μητρόπολη Κηφισίας δεν υπάρχει τέτοια δήλωση στους ιερούς ναούς» δήλωσε στο ethnos.gr o μητροπολίτης.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ, ΚΥΡΙΛΛΟΣ

Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι πρέπει να υπογράψουν οι υποψήφιοι νονοί, που θέλουν να βαφτίσουν παιδί στον Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Μαρούσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε το aftodioikisi.gr, η εκκλησία καλεί τους νονούς να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνουν ότι:

«Δεν έχω τελέσει πολιτικό γάμο, ούτε έχω σε ισχύ κάποιο σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, επίσης δεν έχω δηλώσει ότι είμαι ομοφυλόφιλος».

Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς
Πάντως, ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια υπεύθυνη δήλωση σε εκκλησία του Αμαρουσίου. 

«Όποιος δημοσίευσε το συγκεκριμένο χαρτί, έχει υποχρέωση να μας πει από ποιον το πήρε. Από τη μητρόπολη Κηφισιάς δεν υπάρχει τέτοια δήλωση στους ιερούς ναούς» δήλωσε στο ethnos.gr o μητροπολίτης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *