Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων στη Μεταμόρφωση

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων στη Μεταμόρφωση.

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων στη Μεταμόρφωση.

Η δομή δημιουργήθηκε κατόπιν διαγωνισμού, από την ΑΜΚΕ Ελληνική Εταιρία Ιατρικής Ψυχολογίας, με στόχο να στηρίξει τις ψυχολογικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων που παρουσιάζουν διάφορες μορφές διαταραχής στη συμπεριφορά, τη μάθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες.

Το νέο Κέντρο Ημέρας περιλαμβάνεται στις 106 νέες δομές, που υλοποιούνται από το Υπουργείο Υγείας σε όλη την χώρα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες, στις οποίες περιλαμβάνονται κλινική εκτίμηση και διάγνωση, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης και συμπεριφοράς, οικογενειακές συνεδρίες, συμβουλευτική γονέων και επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές, πρόληψη αυτοκτονικότητας σε εφήβους και ενημέρωση της κοινότητας για την καταπολέμηση του στίγματος και των προκαταλήψεων.

Επίσης, η δομή προσφέρει συνεργασία με τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του οικείου Τομέα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων. Στελεχώνεται με διεπιστημονικό προσωπικό που περιλαμβάνει παιδοψυχίατρο, ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό παιδαγωγό, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή και το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό.

Τα εγκαίνια έκανε η  Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και παρέστησαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Σωτήριος Αλεβιζάκης, ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Γιάννης Κεχρής, Λουκία Κεφαλογιάννη και Πολυτίμη Λεονάρδου, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Ευστράτιος Σαραούδας, επαγγελματίες Υγείας, οι εργαζόμενοι της δομής και πλήθος κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *