ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Στα πλαίσια της πρώτης ανοικτής δημόσιας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων (υπ΄αριθμ. 368/2016 (ΑΔΑ: 76ΙΚ7Λ7-ΝΦΓ) της Περιφέρειας Αττικής από πιστοποιημένους φορείς για την διασφάλιση παροχής αποτελεσματικών και ποιοτικών υπηρεσιών Παιδικής Προστασίας και της σχετικής έγκρισής τους (υπ΄αριθμ. 368/2016 (ΑΔΑ: 76ΙΚ7Λ7-ΝΦΓ) Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Περιφέρειας Αττικής),  σας ενημερώνουμε  ότι το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ προγραμματίζει ένα κύκλο δωρεάν ενημερωτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων- διαλέξεων στις περιοχές των δήμων βορείων προαστίων.

Σε ποιούς απευθύνεται
Τα σεμινάρια- διαλέξεις απευθύνονται κυρίως σε Παιδαγωγούς, Εκπαιδευτικούς, Γονείς, επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και Φοιτητές.

Τόπος διεξαγωγής
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής της ΠΕΓΚΑΠ- ΝΥ (Λεωφ. Πεντέλης 92, Χαλάνδρι), καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους των σχολικών μονάδων και των συλλόγων γονέων.

Για κάθε σεμινάριο θα εκδίδεται σχετικό δελτίο τύπου όπου θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τον τόπο και χρόνο διοργάνωσής του.

Στόχος
Βασική επιδίωξη των σεμιναρίων είναι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας να έρθουν σε επαφή με πρακτικές και συμβουλευτική εκπαίδευσης, μέσω θεωρητικών εισηγήσεων και

βιωματικών εργαστηρίων, ώστε να αξιοποιήσουν αυτή τους τη γνώση και να την εντάξουν ως εργαλείο διαχείρισης τόσο της κοινωνικής και συναισθηματικής προσαρμογής των παιδιών και εφήβων, όσο και του υποστηρικτικού τους πλαισίου.

Ενδεικτική Θεματολογία Σεμιναρίων
Τα σεμινάρια θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, δίνοντας έμφαση στην πρακτική εφαρμογή, επικεντρώνοντας στις ακόλουθες ενδεικτικές θεματικές ενότητες:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  • ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
  • Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
  • ΔΙΑΖΥΓΙΟ- ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
  • Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ- ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ Ή ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

  • ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΝΤΙΖΗΛΙΑ
  • ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (school bullying)- ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΕΝΑΡΞΗ ΕΦΗΒΕΙΑΣ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ- ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
  • ΠΑΙΧΝΙΔΙ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ- ΦΙΛΙΕΣ- ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

  • ΠΑΙΔΙ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- INTERNET- ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
  • ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ
  • ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Διάρκεια Προγράμματος
Η διάρκεια κάθε ενότητας είναι τριών (3) έως τεσσάρων (4) ωρών, απογευματινές ώρες ή Σάββατο πρωί.

Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Αιτήσεις συμμετοχής
Οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων και των συλλόγων γονέων, καθώς και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, θα πρέπει να στείλουν με email στην ηλεκτρονική δ/νση infopegkap@gmail.com τα στοιχεία της θεματικής ενότητας που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν, προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο και αριθμό τηλεφώνου) και τον αριθμό των συμμετεχόντων (σε περίπτωση σχολείων).

Σημείωση: Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές αφού γίνει η ανακοίνωση των ημερομηνιών διεξαγωγής των σεμιναρίων – διαλέξεων στην ιστοσελίδα www.pegkap.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια μπορείτε να βρείτε στη γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης & Συμβουλευτικής της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ: Λεωφ. Πεντέλης 92 Χαλάνδρι, τηλ. 210 6814125, ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00- 14:00. Υπεύθυνη: κα Περρή Μαριάντζελα, Κοινωνική Λειτουργός.
Προτάσεις και συνεργασία σχετικά με τη θεματολογία των σεμιναρίων και τον χώρο διεξαγωγής τους θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη του προγράμματος, την Ψυχολόγο κα Λουίζα Μαρτίνι- Εμμανουηλίδη.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ

Όμηρος Εμμανουηλίδης

Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 92 ΧΑΛΑΝΔΡΙ 15234, ΤΗΛ.: 210 6814125, FAX: 210 6846843, mail: infopegkap@gmail.com, www.pegkap.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *