ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΜΕ ΕΠΑΘΛΑ ΑΞΙΑΣ 9.500 ΕΥΡΩ

Τον Δεύτερο Μεγάλο Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης «We Go Green Μαρούσι» διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου για όλα τα σχολεία της πόλης, δημόσια και ιδιωτικά όλων των βαθμίδων, από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 12 Απριλίου 2018.

Ο 2ος Μεγάλος Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης, διοργανώνεται μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο περσινός 1ος Διαγωνισμός, στον οποίο  10.533 μαθητές από 51 σχολεία συγκέντρωσαν 33.316 κιλά απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και 714 κιλά κουτάκια αλουμινίου, που ανακυκλώθηκαν σε εξειδικευμένη μονάδα με τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές.

Τα δέκα σχολεία που θα επιτύχουν την υψηλότερη αναλογία κιλών  άχρηστων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (ΑΗΗΕ) ανά μαθητή, θα καταταγούν 1ος έως και 10ος και θα διεκδικήσουν έπαθλα αξίας έως και 3.000 ευρώ.

Σε όλα τα σχολεία που θα καταταγούν μετά το 10ο θα απονεμηθούν αναμνηστικές πλακέτες και σε όλους τους μαθητές των σχολείων που θα καταταγούν, ανεξάρτητα από τη σειρά κατάταξης, θα απονεμηθούν συμβολικά αναμνηστικά δώρα.

Επίσης, σε όλα τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, ανεξάρτητα από το αν καταταγούν ή όχι, θα απονεμηθεί δίπλωμα για τη συμμετοχή τους.

Όλα τα βραβεία των νικητών θα αφορούν σχολικό εξοπλισμό (εκπαιδευτικό, ηλεκτρονικό, αθλητικό, γραφικό κ.τ.λ. από συγκεκριμένους προμηθευτές, μέχρι το όριο του βραβείου που δικαιούται κάθε σχολείο.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα συγκεντρώνονται σε ειδικούς κάδους, που θα βρίσκονται σε κάθε σχολείο και θα ζυγίζονται κάθε φορά που θα αδειάζουν. Το όριο για να καταταγεί ένα σχολείο είναι 1 κιλό ΑΗΗΕ ανά μαθητή.

Η δήλωση συμμετοχής θα μπορεί φέτος να υποβάλλεται και ηλεκτρονικά (σκαναρισμένη ως αρχείο συνημμένο ) στο e-mail: paideia@maroussi.gr, προς τη Δ/νση Δημοτικής Περιουσίας και Προμηθειών, Τμήμα Υποστήριξης Δομών Εκπαίδευσης.

Η απονομή των επάθλων θα γίνει από το Δήμαρχο Αμαρουσίου σε ειδική εκδήλωση στη λήξη του εκπαιδευτικού έτους 2018 -2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *