ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

“7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ… ΤΟΡΠΙΛΙΣΤΕΙ  Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΟ 2013”, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

“Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των ενεργειών για την επαναφορά του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Μαρούσι, με δωρεάν στάθμευση για τους κατοίκους της πόλης και καταβολή τέλους χρήσης των υποδομών της από τους επισκέπτες.

Πρόκειται για μία προγραμματική δέσμευση της σημερινής Διοίκησης που θα συμβάλλει στην οργάνωση και αναβάθμιση της κυκλοφορίας εντός του ιστού της πόλης, βελτίωση της καθημερινότητας με παράλληλα οφέλη ανταποδοτικότητας για τους κατοίκους.

Πρόκειται για ένα μέτρο που μαζί με:

  • τη λειτουργική αναβάθμιση και εξωραϊσμό του εμπορικού κέντρου,
  • την επικαιροποίηση των κανόνων λειτουργίας της αγοράς στο εμπορικό κέντρο της πόλης,
  • την αναδιάρθρωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας,
  • την ενίσχυση του Δήμου με μόνιμο στελεχιακό δυναμικό από τις προκηρύξεις του 2008,
  • την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δωρεάν μετακίνηση με τη δημοτική συγκοινωνία της,

βάζει τάξη στην άναρχη στάθμευση στο σύνολο της περιφέρειας του Δήμου, με επίκεντρο το κέντρο του Αμαρουσίου και τις γειτονιές με αυξημένες υπερτοπικές χρήσεις. Παράλληλα, εξασφαλίζει σημαντικούς πόρους για τον Δήμο που ανταποδοτικά θα διατίθενται για παρεμβάσεις και έργα συντήρησης σε κάθε πολεοδομική του ενότητα της πόλης.

Πρόκειται για ένα μέτρο αναγκαίο για την πόλη. Η Διοίκηση επανέρχεται στην υλοποίηση της αρχικής της απόφασης, που εάν οι συνθήκες δεν είχαν τορπιλίσει την εφαρμογή του μέτρου το 2013, σήμερα ο Δήμος θα είχε εξασφαλίσει στα ταμεία του περί τα 7 εκατ. ευρώ έσοδα.

Με πρόσφορες πλέον τις συνθήκες, χρήση νέων τεχνολογικών μεθόδων και διαθέσιμο στελεχιακό δυναμικό, μπορούμε να συντηρήσουμε ένα σύστημα που θα λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων, της καθημερινότητας και την οργανωμένης λειτουργίας της πόλης στο σύνολο της διοικητικής του περιφέρειας.

Με τη συζήτηση του θέματος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η Διοίκηση του Δήμου ενημέρωσε το Σώμα καταθέτοντας αρχικά τη βούλησή της να βάλει τάξη στην αναρχία που επικρατεί στην πόλη. Σε επόμενες συνεδριάσεις, και με την ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνοοικονομικών μελετών βάσει των οποίων θα εκτελεστεί το έργο, η Διοίκηση θα επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση και θα επιστρέψει με νεότερη ενημέρωση των πολιτών.

Μία σύγχρονη πόλη δεν μπορεί να λειτουργεί ποιοτικά εάν δεν εξασφαλίσει δωρεάν παρ’ οδώ στάθμευση για τους κατοίκους και τέλος χρήσης των υποδομών της για τους επισκέπτες, αναγκαία συνθήκη για τα δεδομένα κάθε ευρωπαϊκής πόλης.

Η Διοίκηση του Δήμου λειτουργεί, οργανώνει και υλοποιεί με συνέπεια τον σχεδιασμό της μέχρι την τελευταία ημέρα, πιστή στις προγραμματικές της δεσμεύσεις προς τους πολίτες για έναν ευρωπαϊκό σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *