ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις και για όλους τους υποψηφίους τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Αναμφίβολα πρόκειται για τον πρώτο σημαντικό σταθμό στην πορεία της ζωής τους, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι η μοναδική ευκαιρία που θα τους δοθεί για την κατάκτηση των στόχων τους.

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα, η ανάγκη να  επενδύσουμε στη νέα γενιά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η νεολαία μας είναι αυτή που κρατά την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, στα χέρια της.

Χρέος της πολιτείας είναι να τη στηρίξει και να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαγγελματική αποκατάσταση των νέων ανθρώπων  και να πάψει το φαινόμενο της μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Ήδη έχουν φύγει από τη χώρα μας πάνω από 180.000 νέοι επιστήμονες, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη έξω από τα σύνορα της χώρας.

Η Ελλάδα «αιμορραγεί» και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει διέξοδο στη νέα γενιά που ασφυκτιά επαγγελματικά, υπό το βάρος της κρίσης.

Η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό και λαμπρά μυαλά.

Της αξίζει να γίνει λίκνο εκπαίδευσης από το οποίο θα μεταλαμπαδεύεται γνώση σε όλο τον κόσμο και να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *