ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Στην κατάμεστη αίθουσα του ιδρύματος Ζήση έγινε η εορτή προς τιμήν των ανθρώπων της λεγόμενης Τρίτης Ηλικίας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ Χαλανδρίου και οι φίλοι τους απόλαυσαν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη, που ερμήνευσε η Μικτή Χορωδία 60+, υπό τη διεύθυνση της μουσικοπαιδαγωγού Ρίας Θεοδώρου και τις μουσικές επιλογές του Χάρη Μπούτσικα πιανίστα της Φιλαρμονικής.

Στη διάρκεια της τελετής παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας για τη «Χρησιμότητα της Τέχνης στην Τρίτη Ηλικία» που έγινε με συμπλήρωση ερωτηματολογίων ανάμεσα στα μέλη των ΚΑΠΗ Χαλανδρίου και απέδειξε ότι η τέχνη για την Τρίτη Ηλικία δεν είναι απλώς έκφραση, δημιουργία, επικοινωνία, αλλά και ανάγκη, αφού προσφέρει αναζωογόνηση, καλλιέργεια, κοινωνικότητα.

Επίσης παρουσιάστηκε το βιβλίο «Άνθη της Σοφίας και της Εμπειρίας» με ποιήματα μελών των ΚΑΠΗ Αττικής που έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό Ποίησης ο οποίος οργανώθηκε από τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου τον Απρίλιο του 2017.

Τις ευχές και τον χαιρετισμό εκ μέρους της δημοτικής αρχής απηύθυνε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίτσα Γαλάνη, η οποία διαβεβαίωσε ότι «ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας κάθε μέρα σε όλες τις δραστηριότητές τους».

Παρούσες ήσαν επίσης η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Νιώτη και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα ΚΑΠΗ Ευγενία Κατούφα.

Τα στελέχη της διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου είχαν φροντίσει για τα κεράσματα, που συμπλήρωσαν το εορταστικό κλίμα της ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *