Για κομματική καπηλεία εκδήλωσης κατηγορεί την Δήμαρχο Πεντέλης, Δ. Κεχαγιά ο επικεφαλής της παράταξης “Πεντέλη πόλη πρότυπο”

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης "Πεντέλη Πόλη Πρότυπο", Κ. Βαρλαμίτης καταγγέλλει ότι στην αυριανή εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Τα ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας» θα μιλήσει βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στο Βόρειο Τομέα Αθήνας, κάτι που δεν έγινε σε έξι αντίστοιχες παρουσιάσεις δήμων. Ο βουλευτής που αναφέρεται ως ομιλητής στην πρόσκληση, την οποία δημοσιεύουμε, είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο”, Κ. Βαρλαμίτης καταγγέλλει ότι στην αυριανή εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Τα ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας» θα μιλήσει βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στο Βόρειο Τομέα Αθήνας, κάτι που δεν έγινε σε έξι αντίστοιχες παρουσιάσεις δήμων. Ο βουλευτής ο οποίος αναφέρεται ως ομιλητής στην πρόσκληση, την οποία δημοσιεύουμε ανωτέρω, είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Διαβάστε την ανακοίνωση- καταγγελία:

“Κομματική καπηλεία σε εκδήλωση για τα Βουρλά

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση της Δημάρχου για κομματική καπηλεία της εκδήλωσης του Δήμου το ερχόμενο Σάββατο 18/2, κατά την οποία στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων  σε σενάριο και σκηνοθεσία της κ. Ειρήνης Σαρίογλου, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης, συν-ιδρύτριας και Γενικής Γραμματέως του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.).

Γιατί τι άλλο εκτός από κομματική εκμετάλλευση είναι:

  • Όταν βασικός ομιλητής στην εκδήλωση είναι όχι η δημιουργός του ντοκιμαντέρ κα Σαρίογλου αλλά βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στο Βόρειο Τομέα Αθήνας, σε περίοδο που χαρακτηρίζεται προεκλογική.
  • Όταν το προηγούμενο διάστημα σε 6 αντίστοιχες εκδηλώσεις Δήμων και πολιτιστικών φορέων με το ίδιο θέμα, την ίδια φιλοσοφία και δομή προγράμματος σε καμία δεν ήταν ομιλητής ενεργό πολιτικό πρόσωπο αλλά η δημιουργός του ντοκιμαντέρ.
  • Όταν σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή που διοργανώθηκαν από Δήμους μετείχαν ως ομιλητές μόνο επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλογικοτήτων, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι πολιτικοί.

Τέλος αποτελεί ατόπημα για τη Δημοτική αρχή και απαξία για τη δημιουργό του το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ που έγινε με τη χορηγία του Δήμου Πεντέλης να παρουσιάζεται στο Δήμο πέντε μήνες μετά την 1η προβολή του και μάλιστα χωρίς καν τη δημιουργό του.

Αιδώς Αργείοι.

Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *