“ΑΣΤΡΟΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ”

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΣΤΟ… ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ!

“Στη γειτονιά μας, στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, εκτός από την παιδική χαρά, το συντριβάνι και την καφετέρια του πάρκου, υπάρχει  ένα ζωντανό κομμάτι της πρόσφατης αεροπορικής  ιστορίας της χώρας μας. Πρόκειται για ένα μαχητικό αεροσκάφος F-104G “Starfighter”(Αστρομαχητής).

Το αεροσκάφος γεννήθηκε το 1964,  από την Canadair, και υπηρέτησε αρχικά, με τα χρώματα της Ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας, μέχρι το καλοκαίρι του 1972 που πάτησε σε ελληνικό έδαφος. Με τα  χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας, έμελλε να τελειώσει την καριέρα του το 1993,όταν ο τύπος του αεροσκάφους αποσύρθηκε λόγω παλαιότητας. Ήταν από τα «τυχερά» που δεν έγιναν σκραπ, και από το 2007, κοσμεί την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Κηφισιά.

Πολλά χρόνια κάτοικος της περιοχής, ήθελα να έχω αυτό το κομμάτι της ιστορίας στο σπίτι μου και καθώς το σπίτι δεν είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει ένα αεροπλάνο, το χόμπι μου, ο στατικός μοντελισμός, μου έδωσε τη δυνατότητα να το αναπαραστήσω 72 φορές μικρότερο από το πραγματικό. Οι συχνές επισκέψεις και οι φωτογραφήσεις με διάφορες καιρικές συνθήκες, βροχή κρύο ακόμη και χιόνι με οδήγησαν στην κατασκευή και την όσο δυνατόν πιστή αναπαράσταση.

Τελικά μιλούν τα «άψυχα»;… Μια βόλτα στην πλατεία θα σας πείσει….

Κείμενο-Φωτογραφίες-Κατασκευή

Κώστας Κατσικαδέλης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *