“ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΣΕ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΕΚΑΛΗ, ΠΕΝΤΕΛΗ…”

Θα το στρώσει στα βόρεια προάστια- Ακόμα μία κακοκαιρία έρχεται από την Τετάρτη

Χιόνι φαίνεται πως θα δουν σήμερα και οι κάτοικοι της Αττικής, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

Όπως περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6, «από τα νότια της Χαλκιδικής περιμένουμε χιονοπτώσεις σήμερα, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, στη Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, δηλαδή στην Ανατολική Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Αττική, στην Πελοπόννησο πάνω από τα 300 μέτρα, στα Επτάνησα κατά περιόδους στο κεντρικό Ιόνιο, και έρχεται η σειρά και του Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ακόμα και στα Δωδεκάνησα».

«Στην Αττική θα ξεκινήσει να χιονίζει το πρωί σε βορειοανατολικές περιοχές που βλέπουν προς την Εύβοια, γιατί η Εύβοια θα δεχθεί σήμερα το περισσότερο χιόνι και ό,τι αφήνει το όρος Δίρφη να περνάει θα πέφτει στην Αττική. 

Κατά το μεσημεράκι έρχονται χιόνια στα βόρεια του νομού και αργότερα το απόγευμα στα βόρεια προάστια, ενώ αργά το βράδυ και τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα θα χιονίσει και σε άλλες περιοχές του κεντρικού και βόρειου τμήματος της Αττικής».

Ο κύριος Καλλιάνος εν τούτοις επισημαίνει πως «η Αττική είναι δύσκολη στην πρόγνωση», παρόλα αυτά, τα στοιχεία έως νωρίς το πρωί έδειχναν ότι «από το Ολυμπιακό Στάδιο και βορειότερα θα έχουμε χιονόστρωση κατά τμήματα, στην Κηφισιά, στην Εκάλη, στην Πεντέλη και αλλού. Στο κέντρο θα έχουμε χιονόπτωση, νοτιότερα θα έχουμε χιονόνερο ίσως και πρόσκαιρη χιονόπτωση, ακόμα και στη Γλυφάδα, μετά τα μεσάνυχτα απόψε».

Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» θα διαρκέσει μέχρι αύριο πριν το μεσημέρι και χαρακτηριστικό της εκτός από τα χιόνια είναι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς φέρνει νέες ψυχρές μάζες. «Αύριο η θερμοκρασία αναμένεται και κάτω από -20 βαθμούς Κελσίου, θα είναι πολύ έντονο το ψύχος και ο παγετός» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Καλλιάνος.

Ο «Τηλέμαχος» όμως δεν είναι η τελευταία κακοκαιρία των ημερών, καθώς μετά την πρόσκαιρη «ανάπαυλα», το απόγευμα της Τρίτης, από Τετάρτη η κατάσταση δυσκολεύει και πάλι: «Έρχεται νέο σύστημα με νοτιάδες από την Δυτική Ελλάδα και έτσι το ψύχος που θα έχει εγκλωβιστεί στη χώρα μας θα μετατραπεί σε σφοδρή χιονόπτωση την Τετάρτη, μέχρι να το γυρίσει σε βροχή, καθώς θα ανέβει η θερμοκρασία. Θα πληγεί κυρίως η δυτική και βορειοδυτική χώρα», επισημαίνει ο κύριος Καλλιάνος.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *