ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΣΤΟ ΤΕΒΑ

 Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Χαλανδρίου:
“Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/2017  Υπουργικής Απόφασης-( ΦΕΚ 1474/Β/28-4-2017)  οι δικαιούχοι του ΚΕΑ εντάσσονται αυτοδίκαια στις παροχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Για να γίνει η υπαγωγή των δικαιούχων του ΚΕΑ στο ΤΕΒΑ, χρειάζεται ο/η αιτών/ουσα να δηλώσουν ότι επιθυμούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Αυτό γίνεται με
την αντίστοιχη επιλογή που είναι διαθέσιμη στην φόρμα της αίτησης του ΚΕΑ.
Άρθρο 1.

Από 1/6/2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (εφεξής ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (εφεξής ΚΕΑ) (υπ’αριθ.Γ.Δ.5οικ.2961-10(Β΄128/2017) κοινή υπουργική απόφαση).

Το δικαίωμα στις παροχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (TEBA/FEAD)» ισχύει από την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα, από αυτόν κατά τον οποίο εγκρίθηκε η αίτηση για το ΚΕΑ.

Το δικαίωμα στις παροχές του Επιχειρησιακού Προ- γράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (TEBA/FEAD)» ισχύει, ακόμα και αν διακοπεί η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του ΚΕΑ, μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο εγκρίθηκε η αίτηση για το ΚΕΑ, σε εφαρμογή των όρων της υπ’αριθ. Γ.Δ.5οικ.2961-10 (Β΄128/2017) κοινής υπουργικής απόφασης.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του ΚΕΑ διακοπεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 της υπ’αριθ. Γ.Δ.5οικ.2961-10 (Β΄128/2017) κοινής υπουργικής απόφασης, τότε διακόπτεται και η παροχή επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής μέσω του ΤΕΒΑ.

Άρθρο 2

Από 1/5/2017 οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, κατόπιν ενημέρωσής τους, με κάθε πρόσφορο μέσο, από την ΗΔΙΚΑ, επιλέγουν στο αντίστοιχο πεδίο της αίτησης του ΚΕΑ, τον εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ (ΧΑΛΑΝΔΡΙ ) από τον οποίο επιθυμούν να εξυπηρετούνται.

Οι διανομές τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα διανομών εκάστης Κοινωνικής Σύμπραξης.

Η ενημέρωση των ωφελούμενων ΤΕΒΑ για τις επικείμενες διανομές πραγματοποιείται με ευθύνη των Κοινωνικών Συμπράξεων στην οποία υπάγονται.

Άρθρο 3

Από 1/6/2017 καταργούνται, η υπ’αριθ. Δ23/οικ.19162/1277/27-5-2015 (Β΄ 1066) υπουργική απόφαση, “Καθορισμός εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων των ωφελούμενων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)»” καθώς και οι βάσει αυτής ισχύουσες λίστες ωφελουμένων ΤΕΒΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *