ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ANTIFAXALANDRI ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ

Απάντηση σε προκήρυξη της antifaxalandri, σχετική με τους Ρομά, ανήρτησε στον λογαριασμό του facebook Καταυλισμός η διαμεσολαβήτρια στο Κ.Κ.Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου, κα Ελένη Δεσιώτου:

“Λέγομαι Ελένη Δεσιώτου και δουλεύω σαν διαμεσολαβήτρια στο Κ.Κ.Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου.

Βρέθηκε στα χέρια μου μια προκήρυξη της antifaxalandri και στην οποία αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να απαντήσω για να διευκρινίσω κάποιες αλήθειες στις ανακρίβειες που έγραψαν.

Κατ’ αρχήν όσον αφορά αν υπάρχει εκμετάλλευση ή όχι του πληθυσμού των ρομά που διαμένει στον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου θα ήθελα να επισημάνω ότι εκμετάλλευση είναι ΚΑΙ όλο το “πιασιάρικο” θέμα που προσπαθούν να αναδείξουν οι antifa .

Λόγω θέσης γνωρίζω ότι οι ρομά που διαμένουν στο Χαλάνδρι δεν τους έχουν βάλει εκπροσώπους τους και πως :

1)”…ως προς την ακαταλληλότητα των υποδομών μετεγκατάστασης..” τόσο ο Δήμος Χαλανδρίου ,το Κ.Κ.Ρομά , οι Ρομά αλλά και αρκετοί περίοικοι του καταυλισμού δεν ασπαζόμαστε την λογική της γκετοποίησης και το πρόγραμμα ένταξης στην κατεύθυνση του οποίου και δουλεύουμε στοχεύει στην κοινωνικοποίηση της κάθε οικογένειας μέσα στον αστικό ιστό. Ήδη 4 οικογένειες του Νομισματοκοπείου έχουν μετακομίσει σε σπίτια και η προσπάθεια συνεχίζεται και για τις υπόλοιπες,

2) κανείς μας δεν “..παριστάνει ότι φροντίζει..” αντίθετα προσπαθούμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας. Και προσπαθούμε μαζί τους σαν μια ομάδα να κατευθυνθούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

3)”..Διαμεσολαβητής 1 μηνιαίος μισθός 1.300.” Σας ενημερώνω ότι είμαστε 2 διαμεσολαβητές και ότι ο μισθός και των 2 μας μαζί δεν ξεπερνάει τα 700 ευρώ τον μήνα.

Επειδή λοιπόν θεωρώ ότι φασισμός είναι και να προσπαθείς να πείσεις για την αλήθεια σου λέγοντας ψέμματα και παρόλο που δεν θα ήθελα να κρίνω η να σχολιάσω τις ιδεολογικές και τις πολιτικές θέσεις κανενός, δεν θα επιτρέψω όμως και σε κανέναν να κρίνει τις προθέσεις μου, την δουλειά μου και την δική μου φιλοσοφία ζωής.

Πολύ περισσότερο δεν επιτρέπω σε κανέναν να χρησιμοποιεί μια πολύπαθη ομάδα για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της. Κανείς μας δεν θα έπρεπε να το επιτρέπει !
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ…”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *