ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: “ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ”

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», Λευτέρη Μαγιάκη, με τίτλο: «Φανταστικό και ανεφάρμοστο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2018», ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, για λογαριασμό της Διοίκησης του Δήμου, δηλώνει:

“Ο Δήμος Αμαρουσίου, κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους φορείς, καταρτίζει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της πόλης, το Τεχνικό της Πρόγραμμα.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 περιλαμβάνει μελέτες και έργα τα οποία εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου 2015-2019. Οι εγγεγραμμένες πιστώσεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα ανέρχονται σε 84,6 εκατ. ευρώ για το έτος 2018.

Ο Δήμος μας, με τη χρηστή Διοίκηση και το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών, έχει καταφέρει, μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής κρίσης, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης. Το Τεχνικό Πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου, αλλά και μέσω της Περιφέρειας Αττικής και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων και θα υλοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Τα έργα αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και για τα οποία έχουν κατατεθεί ώριμες μελέτες από τον Δήμο προς την Περιφέρεια Αττικής αναμένοντας τη χρηματοδότησή τους.

Άλλη σημαντική παρέμβαση αφορά στη διάνοιξη νέων δρόμων για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, στην κατασκευή/ανακατασκευή πεζοδρομίων και στα έργα συντήρησης των δρόμων.

Επίσης, σημαντικά έργα θα αποτελέσουν η κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μαρούσι και η ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων κ.ά.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο και η υλοποίησή του θα συμβάλλει στη συνεχιζόμενη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν περικοπεί οι οικονομικοί πόροι από την Κεντρική Διοίκηση από 1,3 δισ. ευρώ σε 80 εκατ. ευρώ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα. Είναι προφανές, ότι οι Δήμοι είναι πλέον εξαρτημένοι από την Κεντρική Διοίκηση και την Περιφέρεια. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, έχοντας προγραμματίσει και υποβάλει μελέτες στην Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού του Προγράμματος για διάφορες κατηγορίες έργων -προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ- αναμένει την έγκριση της χρηματοδότησης. Έως σήμερα έχει διαπιστωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής αργεί να διεκπεραιώσει τα αιτήματα του Δήμου Αμαρουσίου και κατά συνέπεια τη χρηματοδότηση των έργων.

Όσο για την τοποθέτηση της παράταξης του κυρίου Μαγιάκη, ήταν αναμενόμενη. Μας έχει συνηθίσει η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» σε μεμψίμοιρες θέσεις. Κόντρα στη μιζέρια τους απαντάμε με το έργο μας, που έχει αλλάξει την πορεία της πόλης μας. Συνεχίζουμε απαρέγκλιτα την εφαρμογή του προγράμματός μας για τη δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης ευρωπαϊκών προδιαγραφών μακριά από μικροπαραταξιακές και μίζερες πολιτικές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *