ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: “ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ (ΜΑΤΙ, ΡΑΦΗΝΑ,ΒΟΥΤΖΑ)”

Να απαγορευτεί το κυνήγι στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες φωτιές ζητά με επιστολή του προς το Δασαρχείο Πεντέλης, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ραφήνας – Πικερμίου «Πήγασος»:

“Μετά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στις πληγείσες περιοχές Ραφήνας, Βουτζά και Μάτι, συντελέστηκε τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή της φυσικής πανίδας και χλωρίδας, που είχε ως αποτέλεσμα την ερήμωση των περιοχών της άγριας ζωής και ορνιθοπανίδας των περιοχών αυτών. Θεωρήσαμε λοιπόν επιτακτική ανάγκη να αιτηθούμε την απαγόρευση του κυνηγιού στις πληγείσες περιοχές για την προστασία των εναπομεινάντων και διασωθέντων πτηνών.
Στείλαμε επιστολή την 27/8/2018 στο Δασαρχείο Πεντέλης που είναι ο υπεύθυνος φορέας για τις επιτρεπόμενες περιοχές του κυνηγιού και κοινοποιήσαμε την επιστολή στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Αναμένουμε ακόμα απαντήσεις για αυτό το τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα.
Μέρος της επιστολής
1) Μετά τις τελευταίες πυρκαγιές της 23 Ιουλίου 2018, στην Ανατολική Αττική, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι, Ραφήνα με ολοκληρωτική καταστροφή της περιβαλλοντικής χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, θεωρούμε απαραίτητο να δοθεί άμεσα εντολή απαγόρευσης του κυνηγιού στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής κοινότητας Ραφήνας συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Μάντρας Διάκου που με βάση τους κυνηγετικούς χάρτες επιτρέπεται το κυνήγι. Το λιγοστό πράσινο που έχει απομείνει στην πληγείσα από τις πυρκαγιές περιοχή αποτελεί το μόνο καταφύγιο πολλών ειδών της πανίδας μας.
2) Δεδομένου ότι στην περιοχή Μάντρα Διάκου υπάρχουν χώροι ολιγοήμερης φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων που χρήζουν θεραπείας, του Δήμου Ραφήνας, αλλά και ιδιωτικοί χώροι με μεγάλο αριθμό κροτοφοβικών σκύλων, το κυνήγι προκαλεί μεγάλη αναστάτωση με αποτέλεσμα να υπάρχουν από τραυματισμοί έως και θάνατοι σκύλων, εξαιτίας των κρότων από τα τουφέκια των κυνηγών, που περιφέρονται περιμετρικά και σε μηδενική απόσταση από τους χώρους αυτούς προκαλώντας τρόμο μεταξύ των σκύλων.
3) Η Περιοχή Μάντρα Διάκου παρόλο που χαρακτηρίζεται δασική περιοχή, έχει περιμετρικά σπίτια, όπου το κυνήγι αποτελεί κίνδυνο για την προστασία των ανθρώπων, των παιδιών και των περιπατητών της περιοχής.
Λαμβάνοντας ως δεδομένες τις τραγικές διαστάσεις των πυρκαγιών, αλλά και των άλλων προαναφερόμενων λόγων, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ραφήνας – Πικερμίου «Πήγασος» αιτείται την άμεση απαγόρευση του κυνηγιού, σε όλη την περιοχή του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, συμπεριλαμβανομένης και της Μάνδρας Διάκου, ως απαραίτητο μέτρο για την προστασία ειδικά της ορνιθοπανίδας στις πυρόπληκτες περιοχές και με γνώμονα την ηρεμία και γαλήνη στους χώρους που φιλοξενούνται άρρωστα, κακοποιημένα και κροτοφοβικά ζώα.
Καλούμε επίσης τους κατά τόπους κυνηγετικούς συλλόγους και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας σε συστράτευση για την αντιμετώπιση των ακόμα ανυπολόγιστων επιπτώσεων της καταστροφής στην Ανατολική Αττική και τις ευρύτερες περιοχές.
Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες
Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Ραφήνας Πικερμίου Πήγασος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *