ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εξορμήσεων του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου για το Νοέμβριο

Πλούσιες πολιτιστικές και πεζοπορικές δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Συλλόγου για το μήνα Νοέμβριο, τις οποίες ελπίζουμε τα μέλη και οι φίλοι μας να απολαύσουν.

Πλούσιες πολιτιστικές και πεζοπορικές δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Συλλόγου για το μήνα Νοέμβριο, τις οποίες ελπίζουμε τα μέλη και οι φίλοι μας να απολαύσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ—— Δυστυχώς λόγω των καιρικών συνθηκών είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλλουμε την πεζοπορία στη Λίμνη Δόξα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Η εκδρομή στην Λίμνη Δόξα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και η πεζοπορία στην Σφηττία Οδό, που είχε προγραμματιστεί να γίνει την ίδια μέρα,  θα ακυρωθεί.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου

Οι Πεζοπόροι πάνε θέατρο στα «Μαθήματα Κωμωδίας»

Ο Σύλλογός μας στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων, διοργανώνει για τα μέλη του μια βραδιά θεάτρου. Θα παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση «Μαθήματα Κωμωδίας» στο θέατρο «Μικρό Παλλάς» στην Αθήνα. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που εμπνέεται από τις μεθόδους εκπαίδευσης πάνω στην κωμωδία και αποτελεί ένα μάθημα γελοιοποίησης όλων όσων μας βασανίζουν.

 

Κυριακή 20 Νοεμβρίου

Πεζοπορία στο Menalon Trail Μαγούλιανα – Βαλτεσίνικο (Τμήμα 7)

Η ομάδα μας θα πεζοπορήσει σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές του Menalon Trail, το τμήμα 7, ένα υπέροχο μονοπάτι που διασχίζει θαυμάσια δρυοδάση και ελατοδάση, ορεινά λιβάδια, ασκηταριά και ποταμάκια.

Θα ξεκινήσουμε από το γραφικό χωριό, Μαγούλιανα το οποίο βρίσκεται στα 1.365μ. ύψος. Το χωριό γαντζωμένο αμφιθεατρικά σε μια εκπληκτικής ομορφιάς πλαγιά δεσπόζει αιώνες τώρα, καταμαρτυρώντας το ένδοξο ιστορικό παρελθόν του που φτάνει στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Θα διασχίσουμε το χωριό από μικρά δρομάκια προς την Λάστα, σε ένα μεγάλο διάσελο με πανοραμική θέα, κυκλωμένο από πέτρινα αλώνια. Στην διαδρομή θα δούμε το παλιό σανατόριο, γνωστό και ως «Ξενώνας της Μάννας», και την εκκλησία Άγιοι Πάντες. Από ένα σημείο και μετά θα πεζοπορήσουμε παράλληλα με την κοίτη ενός μικρού ποταμού, θα διασχίσουμε μια τσιμεντένια γέφυρα και θα κατευθυνθούμε προς τα Καμίνια, μια ωραία μικρή εσωτερική λεκάνη, κρυμμένη στην ποδιά του Βαλτεσινίκου.

Θα καταλήξουμε για ελεύθερο χρόνο και φαγητό στο πανέμορφο Βαλτεσίνικο, στο «μπαλκόνι» του Μαίναλου, το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.118μ. σε μία πλαγιά του βόρειου Μαινάλου και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αρκαδίας.

Διαδρομή: Συνολικά 7χλμ.

Yψομετρική: 150μ.

Βαθμό δυσκολίας: 1

Η μετάβαση θα γίνει με πούλμαν

Ώρα συνάντησης: 07:00 π.μ.

Σημείο συνάντησης: Μετρό Χαλανδρίου

 

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Όλα τα μέλη θα πρέπει να γνωρίζουν και να συμφωνούν με τον «Κανονισμό του Φυσιολατρικού Πεζοπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ”, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου.
  2. Όλα τα μέλη θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, αναλόγως τον βαθμό δυσκολίας της διαδρομής, και υποχρεούνται να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του αρχηγού της ομάδας.
  3. Οι συμμετοχές στις δράσεις θα πρέπει να δηλώνονται εγκαίρως και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα εγγεγραμμένα μέλη μας.
  4. Τα νέα μέλη θα πρέπει να φέρουν την «Δήλωση Απαλλαγής Ευθύνης και Ανάληψης Κινδύνου» υπογεγραμμένη. Όσοι συμμετέχοντες δεν επιθυμούν να είναι στις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτά η ομάδα στα κοινωνικά μέσα θα πρέπει να ενημερώσουν τους αρμόδιους κατά την δήλωση συμμετοχής τους.
  5. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν πλήρως τους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την υγεία και έχουν τεθεί από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

  • στο email: pezoporoihalandriou@gmail.com,
  • στο τηλ.: 6932222862, 6974999545,
  • στα γραφεία του συλλόγου : Καρελλά 22, Χαλάνδρι (Συνοικισμός) κάθε Τετάρτη 18:30 – 20:30,
  • στο facebook: Ομάδα Πεζοπόροι Χαλανδρίου,
  • στο instagram: @pezoporoihalandriou,
  • στο site του συλλόγου: pezoporoihalandriou.gr.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *