Έτσι θα διαμορφωθούν δυο νέοι χώροι Πρασίνου και Άθλησης στο Πάτημα Χαλανδρίου- Τα σχέδια και τα φυτά

Ο Δήμος Χαλανδρίου δημοσίευσε τη μελέτη του έργου διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στα ΚΧ1126 και ΚΧ1228 στο ΠΑΤΗΜΑ Ι . Το έργο ύψους 1.046.000 ευρώ, εξασφάλισε χρηματοδότηση 627.700 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.

Ο Δήμος Χαλανδρίου δημοσίευσε τη μελέτη του έργου διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στα ΚΧ1126 και ΚΧ1228 στο ΠΑΤΗΜΑ Ι . Το έργο ύψους 1.046.000 ευρώ, εξασφάλισε χρηματοδότηση 627.700 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.

Η μελέτη αφορά την ανάπλαση δύο κοινόχρηστων χώρων, του ΚΧ 1126 συνολικής έκτασης 1.733μ2 μεταξύ των οδών Δρυοπίδος, Αχαιών ή Ισαύρων, Ανατολής, Αντώνη Τρίτση και του ΚΧ 1228 επί της οδού Πόντου, Απολλωνίου και Διομήδους συνολικής έκτασης 1672 μ2.

Στα σχεδιαγράμματα μπορείτε να δείτε τη διαμόρφωση των χώρων και το υπόμνημα με τις φυτεύσεις.

 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΧ1126 ΠΑΤΗΜΑ Ι

Ο υφιστάμενος χώρος του Κ.Χ 1126 είναι αδιαμόρφωτος, ελεύθερος δόμησης, εκ των οποίων 700 μ2 προβλέπεται να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου και ανοιχτούς χώρους ήπιας άθλησης παιδιών και ενηλίκων.

Τα 397 μ2 μετατρέπονται σε παιδική χαρά νηπίων και παιδιών και τα υπολειπόμενα τετραγωνικά σε χώρους συνάθροισης και αναψυχής των πολιτών. Βασικές αρχές διαμόρφωσης του χώρου είναι η δημιουργία μιας πλατείας που περιλαμβάνει χώρο περιπάτου, άθλησης (jogging & υπαίθριας εκγύμνασης), παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και ξεκούρασης.

 

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού δημιουργήθηκε ένας κύριος κεντρικός χώρος ξεκούρασης και διέλευσης (κεντρική πλατεία) και γύρω του αναπτύχθηκαν σε άμεση οπτική επαφή οι χώροι άθλησης και παιχνιδιού. Στο σχεδιασμό υιοθετήθηκαν καμπύλες γραμμές για την χωροθέτηση των επιλεγμένων λειτουργιών και χώρων πρασίνου, συνδέοντας ήπια τις χρήσεις της πλατείας.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΧ1228 ΠΑΤΗΜΑ Ι

 

 

Ο υφιστάμενος χώρος του Κ.Χ 1228 είναι αναξιοποίητος, ελεύθερος δόμησης, που προβλέπεται να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου με ανοιχτούς χώρους ήπιας άθλησης ατόμων τρίτης ηλικίας, χώρο άθλησης για υπερήλικες, ανοικτό χώρο παιχνιδιού για παιδιά και απασχόλησης νηπίων, χώρο εκτόνωσης εφήβων και νέων και χώρος συνάθροισης και αναψυχής των πολιτών.

Έτσι, ο εν λόγω κοινόχρηστος χώρος, πρόκειται να αποτελέσει ένα υπαίθριο πάρκο που θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες έχοντας τόσο αθλητικό όσο και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Βασικές αρχές διαμόρφωσης του χώρου είναι η δημιουργία ενός πάρκου συνάθροισης και χαλάρωσης για τους κατοίκους της περιοχής συμπεριλαμβανομένου και των ακραίων ηλικιακών ομάδων, νήπια & υπερήλικες.

 

Για να διαβάσετε όλη τη μελέτη ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *