ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε  η πρώτη μηνιαία συνάντηση του Δημάρχου Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη με τους Διευθυντές  των Σχολείων του Δήμου για το σχολικό έτος 2017-2018.

Στη σύσκεψη μετά το καλωσόρισμα των νεοτοποθετηθέντων Διευθυντών Σχολείων από τον Δήμαρχο συζητήθηκαν:

α. Η πρόοδος των έργων συντήρησης και επισκευής των Σχολείων του Δήμου κατά την θερινή περίοδο και ο προγραμματισμός των έργων για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στα Σχολεία, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί.

β. Η δημιουργία τάξης Υποδοχής για αλλοδαπούς μαθητές στα Γυμνάσια Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

γ. Η φύλαξη, η καθαριότητα των Σχολείων και οι Σχολικοί Τροχονόμοι για την Α΄βαθμια Εκπαίδευση και για το σχολικό έτος 2017-2018.

δ. Η εθελοντική ενισχυτική διδασκαλία για το νέο σχολικό έτος (Πρόγραμμα, χώρος, συμμετοχές).

ε. Η εναρκτήρια σχολική ημέρα (Αγιασμοί, προβλήματα) για το νέο σχολικό έτος.

στ. Ο έλεγχος και η λειτουργία των υπαλλήλων Κοινωφελούς Εργασίας που εργάζονται στα Σχολεία.

ζ. Ειδικά κατά Σχολείο θέματα-προβλήματα.

η. Λοιπές προτάσεις-απόψεις

Ο Δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα:

-Την διαχρονική απόφαση του Δήμου για στήριξη με κάθε μέσο ηθικό, υλικό, στελεχιακό, οικονομικό, συμβουλευτικό των Σχολικών Μονάδων του δήμου και των τριών επιπέδων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

-Την ανάγκη πλήρους και καθημερινής συνεργασίας των Δ/ντων των Σχολείων με τους δύο (2) Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών (Τσουχνικά Ηλία, Α΄θμια και Παλαιοδήμο Άγγελο, Β΄θμια).

-Επεσήμανε την ανάγκη σεβασμού των κτιριακών υποδομών και του δημοσίου υλικού των Σχολείων από τους εκπαιδευόμενους και ζήτησε επ΄αυτού οι Δ/ντες των Σχολείων να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την ευθύνη τους.

-Τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της μελέτης συντήρησης των Σχολείων το συντομότερο και όχι αργότερα από το τέλος Ιανουαρίου 2018.

-Επιβεβαίωσε την κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό του κάθε Σχολείου για τις άμεσες ανάγκες.

-Ζήτησε πλήρη εικοσιτετράωρη συνεχή συνεργασία για όλα τα θέματα που αφορούν τα Σχολεία και οι Διευθυντές θα ήθελαν την παρέμβασή του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τους Δ/ντες των Σχολείων, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βιλιώτης Ηλίας, οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι, Δ.Κ. Μελισσίων κ. Βορέας Σάββας, Δ.Κ. Νέας Πεντέλης κ. Κιτσούλης Ελευθέριος, Δ.Κ. Πεντέλης κ. Κολιός Μιχάλης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, κος Τσουχνικάς Ηλίας Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής και Παλαιοδήμος Άγγελος Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής, η Αντιπρόεδρος της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής κα Μπάμπου Χρυσούλα, υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος ανανέωσε το ραντεβού με τους Διευθυντές των Σχολείων για την πρώτη Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου (2 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:00).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *