ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ

Όπως γνωστοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σταματούν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στο νοσοκομείο «υπηρετούν τέσσερις αναισθησιολόγοι και έμειναν μόνο δύο». Η μία αναισθησιολόγος, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, λείπει με άδεια κύησης και η Διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια.

Μάλιστα ο χειρουργικός τομέας του Παίδων Πεντέλης κοινοποίησε την απόφασή του και στο υπουργείο Υγείας αλλά και στην Υγειονομική Περιφέρεια (1η ΥΠΕ).

Όπως επισημαίνεται λόγω του μειωμένου ιατρικού προσωπικού του Αναισθησιολογικού τμήματος και με δεδομένο ότι η λειτουργία του Χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο δεν είναι ασφαλής, αποφασίστηκε ότι:

  1. Όλα τα επείγοντα περιστατικά, τα χρήζοντα  χειρουργείου,  κατά τα πρωινά των ημερών Τρίτης-Τετάρτης-Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία ) θα διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα Παιδιατρικά Νοσοκομεία
  2. Για τα τακτικά χειρουργεία υπάρχει μειωμένη λίστα, τόσο ως προς τον αριθμό χειρουργικών τραπεζιών, όσο και των περιστατικών κάθε τμήματος.
  3. Όλα τα δρομολογημένα τακτικά περιστατικά προς χειρουργείο που αναβάλλονται, θα ρυθμίζονται από το Γραφείο Προστασίας του Πολίτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *