Φίλοι Δάσους Συγγρού: “Δυστυχώς χάσαμε 8-10 χελώνες από τον ακατάλληλο τρόπο αποψίλωσης”

"Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, την ολοκλήρωση των απαραίτητων για την προστασία και βιωσιμότητα του δάσους, εργασιών καθαρισμού και πυροπροστασίας. Το δάσος επιτέλους ανάσανε και γίνεται πλέον αντιληπτό από τον κάθε επισκέπτη η βελτίωση της κατάστασής του.
“Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, την ολοκλήρωση των απαραίτητων για την προστασία και βιωσιμότητα του δάσους, εργασιών καθαρισμού και πυροπροστασίας. Το δάσος επιτέλους ανάσανε και γίνεται πλέον αντιληπτό από τον κάθε επισκέπτη η βελτίωση της κατάστασής του.
Οι εργασίες αυτές των «ειδικών δασοτεχνικών έργων”, είχαν ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία τις ξεκίνησε με ακατάλληλο τρόπο αποψίλωσης.(Εκτός αυτού δεν είχε εκδοθεί και η απαραίτητη άδεια από το αρμόδιο Δασαρχείο Πεντέλης). Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν κάποιες ζημιές στην χλωρίδα και πανίδα του Δάσους. (χάσαμε 8-10 από τις περίπου 300 χελώνες που φιλοξενεί το δάσος μας).
Ευτυχώς με άμεση δική μας και άλλων πολιτών παρέμβαση σταμάτησαν οι εργασίες μέχρι να εκδοθεί η απαραίτητη άδεια από το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες για αρκετούς μήνες.
Σήμερα μετά από επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε, (σας συνιστούμε να το επισκεφθείτε όλοι), διαπιστώσαμε με χαρά ότι το δάσος μας επιτέλους ανάσανε και η συνολική του εικόνα είναι πολύ καλύτερη. Σας διαβεβαιώνουμε ότι μετά από 1-2 χρόνια , η φύση θα έχει, με το σοφό της τρόπο, επαναφέρει την ισορροπία στην χλωρίδα και την πανίδα και όλοι θα απολαμβάνουμε ένα δάσος ανανεωμένο αναζωογονημένο και πανέμορφο”.

Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *