ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συνάντηση εργασίας με τον Σύλλογο Γονέων και τους Διευθυντές του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 10ου Νηπιαγωγείου είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Η συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα είχε ως αντικείμενο την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του κτιρίου το οποίο ως γνωστόν είναι παλαιό κτίσμα με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι πολυσύνθετα.

Σε αυτά τα προβλήματα προστίθενται και ακόμη ένα καθώς ενώ μέχρι πρότινος το εν λόγω σχολείο ήταν 6θεσιο με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας έγινε 12θεσιο, ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε ραγδαία και η λειτουργικότητα του έχει περιοριστεί ασφυκτικά.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαριστώντας του συμμετέχοντες σε αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο όπως τον χαρακτήρισε τόνισε ότι η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στο πλευρό τόσο του Συλλόγου Γονέων των δυο σχολείων όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα που καταβάλει τεράστιες προσπάθειες κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Η Διοίκηση του Δήμου υπογράμμισε ο κ. Πατούλης έχει κάνει μέχρι σήμερα μεγάλες προσπάθειες για την συντήρηση του σχολείου, μονώσεις, επισκευές, ανακατασκευή των πεζοδρομίων κτλ. καθότι αυτή και μόνο είναι η αρμοδιότητα του, και θα συνεχίσει να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα επισήμανε ότι στόχος αλλά και προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια των μαθητών και σε αυτό θα δίνουμε την μεγαλύτερη βαρύτητα.

Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου έχει προχωρήσει στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για τον στατικό έλεγχο του κτιρίου, ενώ έχουν δοθεί από τις Υπηρεσίες και όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των προσπαθειών από όλες τις πλευρές, η συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία όπως άλλωστε συμβαίνει μέχρι σήμερα και συζητήθηκαν και διάφορες άλλες λύσεις οι οποίες και θα εξεταστούν σε νέα συνάντηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλής, Κώστας Ρώτας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Διδασκάλου, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου κ. Ελένη Βλάχου Σταματάκη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου κ. Βασίλης Μπούρας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αναστάσιος Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Σαγρής και Δημήτρης Κουτσουβέλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *