ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ”

Εκπαιδευτική ενημέρωση για το πρόγραμμα «Κοινότητες Φιλικές προς την άνοια», πραγματοποιήθηκε στους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, από την Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγο, Ψυχίατρο, Πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια.

Το πρόγραμμα ξεκινά από το Μαρούσι, στοχεύοντας να επεκταθεί και στους άλλους Δήμους της Ελλάδας, μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ, με σκοπό όλοι οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών των Δήμων να είναι ενήμεροι και ευαισθητοποιημένοι για το φλέγον θέμα των ανοιακών συμπολιτών μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του, τόνισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται στενά με καταξιωμένους επιστημονικούς φορείς, όπως η εταιρεία Alzheimer Αθηνών, για την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων , ώστε οι πάσχοντες συμπολίτες μας να ζουν σε κοινότητες φιλικές και να εξακολουθούν να είναι λειτουργικοί για πολλά χρόνια.
Το Μαρούσι, που πρωτοπορεί σε θέματα υγείας και κοινωνικών δομών έχει εδώ και πολλά χρόνια Κέντρο Ημέρας Alzheimer για την πρόληψη και τη διάγνωση της νόσου, αλλά και τη στήριξη των συμπολιτών μας που πάσχουν από τη νόσο.

Από το Σεπτέμβριο, με ευαισθησία και σεβασμό, επεκτείνουμε την κοινωνική δράση μας, ανιχνεύουμε και καταγράφουμε τα προβλήματα μνήμης που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, με ερωτηματολόγια που θα διανεμηθούν στους πολίτες μέσω των  υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να λάβουν την ιδιαίτερη φροντίδα που έχουν ανάγκη για την καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου, τη διατήρηση μία καλύτερης ποιότητας ζωής και τη συνέχιση των αγαπημένων δραστηριοτήτων τους.»

Η Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια  Δρ. Παρασκευή Σακκά,  στην τοποθέτησή της μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «σε μία κοινότητα φιλική προς την άνοια, οι άνθρωποι γνωρίζουν και κατανοούν την άνοια, ενώ τα άτομα με άνοια νιώθουν ενσωματωμένα, με δυνατότητα συμμετοχής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους.
Μία κοινότητα φιλική προς την άνοια αποτελείται από μεμονωμένα άτομα, επιχειρήσεις και μαγαζιά, οργανισμούς, δημόσιες υπηρεσίες και συλλόγους που αναγνωρίζουν και υποστηρίζουν τις ανάγκες των ατόμων με άνοια.
Και πρώτο βήμα αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους, όπου μέσω αυτών  οι άνθρωποι με άνοια θα έχουν πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, θα απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας φροντίδα και θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό.»        

Το Κέντρο Ημέρας Alzheimer στο Μαρούσι στεγάζεται στην οδό Ζήνωνος Ελεάτου 8, όπισθεν νοσοκομείου ΙΑΣΩ. Τηλ. Επικοινωνίας: 210 61.80.073.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης και Ρένα Χαλιώτη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου.                  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *