ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Στo πλαίσιo του 3ου forum Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας “Money Show”, η ΚΕΔΕ και το ΕΔ.Δ.Υ.Π.Π.Υ διοργανώνουν, την Κυριακή 8/1/2017, εκδήλωση με επίκεντρο την υγεία, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας με σκοπό την διαφύλαξη και την προστασία της υγείας των δημοτών.

Η εκδήλωση με θέμα ” Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας στους Δήμους” θα πραγματοποιηθεί στο Hilton στην αίθουσα Εσπερίδες και ώρα 12.00 – 14.00μμ.

Τις εργασίες θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Η πρόληψη και η προαγωγή υγείας στους Δήμους αποτελεί ένα θέμα ύψιστης σημασίας, δεδομένης της έλλειψης πόρων  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της απουσίας του κράτους από κρίσιμους τομείς, λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Κατά την εκδήλωση Δήμαρχοι και  Αιρετοί εκπρόσωποι των Δήμων που συμμετέχουν σε προγράμματα υγείας και πρόληψης θα αναφερθούν στα ΚΕΠ Υγείας και τις δράσεις τους ως καλές πρακτικές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης θα αναδειχθούν οι ευθύνες τόσο της Πολιτείας όσο και της Αυτοδιοίκησης στο κρίσιμο αυτό θέμα και πώς αυτές αναλαμβάνονται από τον καθένα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Η διατήρηση της υγείας είναι στο χέρι μας. Τα Κέντρα Πρόληψης Υγείας που λειτουργούν στους Δήμους αποτελούν ένα καινοτόμο θεσμό μέσω του οποίου εγκαινιάσαμε μια καινούρια στρατηγική στην Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας των πολιτών.

Ο υγειονομικά ενημερωμένος πολίτης μπορεί να είναι και να παραμείνει υγιής πολίτης και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην ενημέρωση και προαγωγή της υγείας.

Εμείς βάλαμε τα θεμέλια, δουλέψαμε σκληρά και έτσι θα συνεχίσουμε γιατί ο στόχος μας είναι: να έχουμε υγιείς συμπολίτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *