ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Η ομάδα Προφορικής Ιστορίας στα Βριλήσσια ξεκίνησε από μια συζήτηση δυο γυναικών της Νίκης Κορόβηλα-Γαμβρούλα και της Βούλας Αρσένη.

Γεννήθηκε δηλαδή από μία παρέα δύο γυναικών που συζητούσε με πολύ ενδιαφέρον για τη πόλη τους και τι θα μπορούσε να μείνει ως κληρονομιά στις νέες γενιές.

Η Νίκη ήδη ενταγμένη στην ομάδα προφορικής Ιστορίας Παπάγου- Χολαργού, έδωσε τον πρώτο σπόρο να ξεκινήσει ένα κάλεσμα σε όλους τους Βριλησσιώτες .

Το κάλεσμα είχε απήχηση μεγάλη και ο ίδιος ο Δήμαρχος μας, ο Ξένος ο Μανιατογιάννης, έκλεισε με την παρουσία του τα σεμινάρια που ολοκληρώθηκαν με την επιστημονική καθοδήγηση της Ιστορικού κα Τασούλας Βερβενιώτη και της επιστημονικής της ομάδας.

Τα σεμινάρια αποσκοπούσαν στην εξοικείωση εθελοντών με τη μεθοδολογία της Προφορικής ιστορίας.

Η ΟΠΙΒΡΙΛ αποτελεί μία προσπάθεια να γράψει η ίδια η κοινότητα την ιστορία της μέσα από ένα μωσαϊκό αφηγήσεων. Τον Οκτώβριο του 2016 , (25) Βριλησσιώτες ξεκίνησαν την παρακολούθηση των 3 ωρων σεμιναρίων τα οποία ολοκληρώθηκαν τα Χριστούγεννα και ολοκλήρωσαν 12 άτομα, σε αίθουσα του Δήμου με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι εθελοντές , ανέλαβαν την υποχρέωση να πάρουν μία συνέντευξη τουλάχιστον, από ισάριθμους αφηγητές.

Για περισσότερα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ- ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *