ΣΠΑΠ: ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ

%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%80-%ce%b5%ce%ba%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1

ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ- ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων είναι για άλλη μια χρονιά εγκαίρως ο μηχανισμός του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).

Ενόψει των πρόσφατων ανακοινώσεων της ΕΜΥ για επερχόμενα καιρικά φαινόμενα οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν με την μετατροπή τριών οχημάτων σε εκχιονιστικά τα οποία είναι έτοιμα να βγουν στους δρόμους όταν απαιτηθεί σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Παράλληλα, στις αποθήκες του ΣΠΑΠ υπάρχει σημαντική ποσότητα αλατιού συσκευασμένου σε σακούλες για ενδεχόμενη χρήση όταν και όπου χρειαστεί από τους Δήμους- Μέλη αλλά και από τους πολίτες σε κοινόχρηστους χώρους, ώστε να καταστεί ευκολότερη η διέλευση των δρόμων και η προσπάθεια αντιμετώπισης πιθανής χιονόπτωσης.

%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%80-%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b9

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα έχοντας προνοήσει, προγραμματίσει και σχεδιάσει έγκαιρα και ορμώμενοι από πρόσφατες ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θέσαμε σε πλήρη ετοιμότητα το μηχανισμό του ΣΠΑΠ, ώστε να είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων Μελών και της Περιφέρειας στην πιθανή περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών και χιονοπτώσεων. Μετατρέψαμε τρία οχήματα σε εκχιονιστικά στα οποία έχουν γίνει οι συντηρήσεις τους και λειτουργούν άψογα.  Παράλληλα έχουμε προμηθευτεί έγκαιρα και αποθηκεύσει αλάτι σε σακούλες για την περίπτωση που χρειαστεί, ενώ παράλληλα εθελοντές και εργαζόμενοι του Συνδέσμου είναι σε απόλυτη επιφυλακή, για την αντιμετώπιση μίας ενδεχόμενης χιονόπτωσης.

Θεωρούμε ότι με την έγκαιρη θέση σε εφαρμογή της χειμερινής μας επιφυλακής είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή να επέμβουμε όταν και όποτε μας ζητηθεί για την αντιμετώπιση της όποιας επερχόμενης κακοκαιρίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας που οι Δήμοι-Μέλη του ΣΠΑΠ έχουν εκπονήσει και που είναι και εκείνοι ήδη προετοιμασμένοι σωστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *