Σε Παίδων Πεντέλης και Σισμανόγλειο η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφτηκε χθες το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το Σισμανόγλειο- Γενικό Νοσοκομείο Αττικής και συζήτησε με την διοίκηση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ επισκέφθηκε και τις κλινικές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφτηκε χθες το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το Σισμανόγλειο- Γενικό Νοσοκομείο Αττικής και συζήτησε με την διοίκηση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ επισκέφθηκε και τις κλινικές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης η Υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε τον Ξενώνα Παιδιών και Εφήβων, που είχε εγκαινιαστεί το περασμένο καλοκαίρι, όπου φιλοξενούνται ανήλικοι με εισαγγελική παραγγελία και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του μέχρι σήμερα, ενώ έδωσε δώρα στους μικρούς φιλοξενούμενους.

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης πρόκειται να αναβαθμισθούν, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας που παρέχει το νοσοκομείο, με πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους, που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 και παχυσαρκία και τις οικογένειές τους.

Επισκέφτηκε, επίσης, τα εξωτερικά ιατρεία, όπου με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου έκοψαν την βασιλόπιτα και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.

Ακολούθως, η Υφυπουργός Υγείας μετέβη στο Σισμανόγλειο – Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, όπου επισκέφθηκε την Μονάδα για την Ψυχογενή Ανορεξία και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της. Η Μονάδα τέθηκε σε λειτουργία το περασμένο καλοκαίρι και αποτελεί την μοναδική κλινική στο ΕΣΥ για την αναδυόμενη ψυχική διαταραχή της ψυχογενούς ανορεξίας. Νοσηλεύονται σήμερα 5 νεαρές γυναίκες που ετοιμάζονται να κάνουν και τις πρώτες τους εξόδους σε κινηματογράφο και θέατρο, στο πλαίσιο του προγράμματος της νοσηλείας τους, και έχουν λάβει εξιτήριο πολλές περισσότερες.

Επίσης, η Υφυπουργός Υγείας, συνοδευόμενη από την αναπληρώτρια διοικήτρια Ζωή Ρακοπούλου, επισκέφθηκε την Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων και την Παιδοψυχιατρική Κλινική, θαυμάζοντας σε όλους τους χώρους τα όμορφα έργα που έχουν χειροτεχνήσει οι νοσηλευόμενοι στο πλαίσιο της εργοθεραπείας που τους παρέχεται στο νοσοκομείο.

Στα δύο νοσοκομεία, η Υφυπουργός Υγείας εξήρε το έργο των υγειονομικών στην εποχή της πανδημίας και υπογράμμισε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η στήριξη του ΕΣΥ, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και η βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών και η ανακατασκευή πολλών χώρων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, με την παράλληλη ενίσχυση του προγραμματισμού των προσλήψεων προσωπικού.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η πορεία της Εθνικής Οικονομίας θα είναι ακόμα καλύτερη τα επόμενα χρόνια, οι δείκτες βελτιώνονται, τα έσοδα αυξάνονται, οπότε θα έχουμε περισσότερους πόρους στην διάθεσή μας, προκειμένου με αυτούς, αλλά και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ ενισχύσουμε τόσο την σωματική όσο και την Ψυχική Υγεία των συμπολιτών μας», υπογράμμισε η Υφυπουργός Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *