ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΗ… ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%87%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%83-%ce%b5%cf%84%ce%b5%ce%bf

Στην Αττική και την Αθήνα, χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα τόσο την Πέμπτη 29/12, όσο και την Παρασκευή 30/12 και θα υπάρξει χιονόστρωση κυρίως σε περιοχές με υψόμετρο από 200 περίπου μέτρα και πάνω. Οι βοριάδες θα πνέουν με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr την Τετάρτη 28/12 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο, ενώ βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν από τη Θεσσαλία και νοτιότερα με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Μετά το μεσημέρι κατά κανόνα ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και χιονόνερο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με χιόνια στα ορεινά. Προς το βράδυ ενδέχεται να χιονίσει πρόσκαιρα στη Βόρεια Αττική, στη Βοιωτία και στην Εύβοια. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στο Δυτικό Αιγαίο και το Ιόνιο θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ και στις υπόλοιπες θάλασσες τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, με ραγδαία πτώση στη συνέχεια.

Την Πέμπτη 29/12 περιμένουμε χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία και κυρίως στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία, με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο που θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 4-5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Παρασκευή 30/12 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 31/12, αναμένεται να επικρατήσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες.

ΠΗΓΗ: meteo.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *