“ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ” ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Θα πίστευε κανείς πως τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το αποχετευτικό δίκτυο αφορούν αποκλειστικά ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους τις πιο παλιές πολυκατοικίες και τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές. Όσο όμως κι αν υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας σε αυτήν τη διαπίστωση, η πραγματικότητα είναι άλλη.

Θα πίστευε κανείς πως τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το αποχετευτικό δίκτυο αφορούν αποκλειστικά ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους τις πιο παλιές πολυκατοικίες και τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές. Όσο όμως κι αν υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας σε αυτήν τη διαπίστωση, η πραγματικότητα είναι άλλη.

Τα αποφρακτικά προβλήματα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, και μάλιστα όχι αναγκαστικά λόγω φθοράς και παλαιότητας. Ένα κατασκευαστικό λάθος ή μια αστοχία υλικού είναι αρκετά για να «καταδικάσουν» μια πολυκατοικία ή μια μονοκατοικία σε πολυήμερη αναστάτωση και κόστος για τους διαμένοντες σε αυτήν.

Από αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγουν ούτε και τα κατά τεκμήριον πολυτελή και σύγχρονα βόρεια προάστια, που είναι ονομαστά για την καλή ρυμοτομία τους και τις καλαίσθητες και μοντέρνες κατοικίες τους. Περιοχές όπως το Χαλάνδρι, η Κηφισιά, το Μαρούσι και άλλες πιο απομακρυσμένες, όπως ο Διόνυσος, είναι όνειρο ζωής για πολλούς που θα ήθελαν να κατοικούν σε αυτές.

Υπάρχουν όμως και εδώ προβλήματα ως προς το αποχετευτικό δίκτυο τόσο των κατοικιών όσο και των δρόμων. Ο νόμος της φθοράς είναι αναπόδραστος και για τις σωληνώσεις, ενώ από την άλλη η παρουσία ρεμάτων και βουνών δίπλα σε αυτές τις περιοχές, που κατεβάζουν τεράστιους όγκους νερού με την πρώτη δυνατή βροχόπτωση, καθιστά απαραίτητη την παρουσία επαγγελματιών που γνωρίζουν από αποφράξεις και συντηρήσεις δικτύων.

Οι απλοί υδραυλικοί βέβαια που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν απλές εργασίες, όπως το ξεβούλωμα μιας βρύσης ή μιας λεκάνης σε ένα διαμέρισμα, δεν είναι οι κατάλληλοι για να φέρουν εις πέρας περίπλοκες καταστάσεις, όπως είναι η απόφραξη ενός κεντρικού φρεατίου ή μιας δεξαμενής πετρελαίου, είτε ακόμη και η απομάκρυνση των υδάτων από έναν δρόμο που έχει μετατραπεί σε… ποτάμι και απειλεί να πνίξει όλα τα γειτονικά διαμερίσματα.

Οι εταιρείες αποφράξεων είναι αυτές που θα ασχοληθούν με τα δύσκολα, και ευτυχώς και στα βόρεια προάστια υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις που καλύπτουν τοπικά την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αττικής. Η διαθεσιμότητά τους είναι άμεση, παρά τις πολλές κλήσεις που δέχονται, ιδιαίτερα τον χειμώνα, χάρη στην 24ωρη λειτουργία τους και στο πλήθος των εργαζομένων που απασχολούν, αφού δεν κάνουν… τσιγκουνιές στα άτομα που πρέπει να απασχολήσουν για να γίνει σωστά και γρήγορα η δουλειά.

Οι επαγγελματίες μάλιστα ακολουθούν κατά πόδας την τεχνολογική πρόοδο χρησιμοποιώντας κάμερες, ψηφιακές απεικονίσεις, ακόμη και CD με τις φωτογραφίες από το «πριν» και το «μετά» μιας επέμβασης, θυμίζοντας χειρουργούς που αποφράσσουν τις… μεταλλικές αρτηρίες των κατοικιών, επαναφέροντας τη λειτουργικότητά τους. Όσο για το πώς θα τις προσεγγίσει κανείς, οι τρόποι είναι πολλοί και εκτείνονται από το Διαδίκτυο και τις τηλεοπτικές διαφημίσεις έως την προσωπική επαφή ή τη σύσταση από κάποιον φίλο ή συγγενή.

Το καλύτερο είναι πάντως να έχει κανείς μια σταθερή εταιρεία αποφράξεων με την οποία να συνεργάζεται, ώστε να έχει γνώση της δουλειάς που κάνει, να έχει άμεση προτεραιότητα όταν ζητηθεί η συνδρομή της και με τη σειρά του να τη συστήσει και σε άλλους. Κι αυτό γιατί σαν τη ζωντανή διαφήμιση δεν υπάρχει άλλη. Αξίζει λοιπόν να απολαμβάνει κανείς τη ζωή του στα βόρεια προάστια με την οικονομική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αποφρακτικών προβλημάτων που ενδέχεται να παρουσιαστούν.

Περαιτέρω πληροφορίες: https://www.apofraxeis4u.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *