ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες.

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες.

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί μέλη των οργανώσεων, ενώ συγκατηγορούμενός τους τυγχάνει έτερος αλλοδαπός έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης

Εξιχνιάσθηκαν 33 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστειών σε οικίες

Κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και (3) “επιχειρησιακά” οχήματα

Εξαρθρώθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 22-3-2020, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών Τμημάτων Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής, πέντε (5) αλλοδαποί, μέλη των οργανώσεων. Συγκατηγορούμενός των ανωτέρω τυγχάνει έτερος αλλοδαπός έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, αποκαλύφθηκε η δράση, από τις αρχές Φεβρουαρίου, δύο εγκληματικών οργανώσεων με διαρκή δράση, τα μέλη των οποίων διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε οικίες.

Πεδίο δράσης ήταν περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής καθώς και γειτονικών Νομών.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να αλλάζουν συχνά, για την αποφυγή εντοπισμού τους.

Κινούμενοι βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, εντόπιζαν και στη συνέχεια εισέρχονταν σε οικίες, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και δεν δίσταζαν σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, ρολόγια, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, το χρηματικό ποσό των -1.600- ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και τα 3 “επιχειρησιακά” τους αυτοκίνητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 33 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστειών από οικίες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *