«Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΛΙΜΟΣ, ΑΘΗΝΑ 1941-42»- ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Ο Δήμος Βριλησσίων παρουσιάζει την Έκθεση Φωτογραφίας «Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΛΙΜΟΣ – ΑΘΗΝΑ 1941-42», η οποία περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τον χειμώνα 1941-1942, τον πρώτο της γερμανικής κατοχής στην Αθήνα και έναν από τους δριμύτερους επί δεκαετίες.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό 12 – 28 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα ‘Μουσών’ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11), χρονικώς εκτεινόμενη συμβολικά, από την επέτειο της ημέρας της Απελευθέρωσης της Αθήνας έως την επέτειο του “ΟΧΙ” του 1940.

Το εκτιθέμενο ιστορικό φωτογραφικό υλικό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, από τον δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή κ. Στ. Κούλογλου, γνωρίζοντας συγκινητική αποδοχή.

Ο Δήμος Βριλησσίων παρουσιάζει την Έκθεση Φωτογραφίας «Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΛΙΜΟΣ - ΑΘΗΝΑ 1941-42», η οποία περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τον χειμώνα 1941-1942, τον πρώτο της γερμανικής κατοχής στην Αθήνα και έναν από τους δριμύτερους επί δεκαετίες.

Μέσα από 40 φωτογραφίες, η έκθεση αποτυπώνει τις δραματικές συνέπειες του λιμού της Αθήνας και είναι ένας φόρος τιμής στους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς της πρωτεύουσας από την πείνα, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της Κατοχής.

Η έκθεση θα είναι καθημερινά επισκέψιμη 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00 με δωρεάν είσοδο, προκειμένου να μεταδοθεί το οικουμενικό μήνυμα της σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους. Είναι δυνατή και η πραγματοποίηση ομαδικών επισκέψεων κατόπιν ραντεβού (τηλ. 210 8101510-11 κα Μάστορη).

Τις καθημερινές ημέρες (16-26/10) θα εκτελούνται ειδικά δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας μεταφοράς και επιστροφής από το χώρο της Έκθεσης, με αφετηρία το Σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και ώρες αναχώρησης 10:00, 11:00 & 12:00 (πρωί) και 18:00, 19:00 & 20:00 (απόγευμα), ενώ 5΄μετά από την αναχώρηση του, το δημοτικό λεωφορείο θα εξυπηρετεί τη μεταφορά επισκεπτών στην Έκθεση και από το σταθμό της Λ. Πεντέλης του Προαστιακού.

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, πέραν των επεξηγηματικών συνοδευτικών κειμένων κάθε εκθέματος, θα παρέχεται σύντομη ξενάγηση, με προφορική ενημέρωση από ιστορικούς και επιστήμονες για το παρουσιαζόμενο υλικό και το ιστορικό υπόβαθρο της εποχής.

Στο πλαίσιο της αφιερωματικής έκθεσης για τον αθηναϊκό λιμό, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο η παρουσίαση του βιβλίου του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση».

Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Βριλησσίων και ο Ευρωβουλευτής κ. Κούλογλου, με την αρωγή του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ) και με την εθελοντική συμβολή νέων επιστημόνων που θα πραγματοποιούν την επιτόπου ξενάγηση – ενημέρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *