ΟΚΠΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΖΚΕΪΚ

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018  θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής για παιδιά, από τον ΟΚΠΑ του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018  θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής για παιδιά, από τον ΟΚΠΑ του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

6-8 ετών: 10.00-11.00 και 9-12 ετών: 11.00-12.00

Ο Αρχιζαχαροπλάστης της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας κος Αντώνης Γιαννόπουλος θα είναι πλέον μαζί μας κάθε φορά να δημιουργεί μαζί με τα παιδιά, όμορφα και υγιεινά γλυκά.

Τα γλυκά της ημέρας θα είναι μους φρούτων με φράουλα και εξωτικό Μάνγκο αλλά και ένα διαφορετικό cheesecake (τσιζκεικ)!

Θα εξηγήσει στα παιδιά την διατροφική αξία του κάθε υλικού που θα χρησιμοποιήσει, αλλά και το πώς ένα γλυκό μπορεί να είναι νόστιμο χωρίς απαραίτητα την χρήση γλυκαντικών ουσιών.

Τι προσφέρει η δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, αλλά και στους γονείς, μέσω των εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής.

Με το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής τα παιδιά διευρύνουν την φαντασία τους, μαθαίνουν να εκτελούν βήμα βήμα μια συνταγή και χαίρονται με το τελικό αποτέλεσμά της, εξασκούν την λεπτή κινητικότητα, τη συγκέντρωση, την αφοσίωση, το ομαδικό πνεύμα και την δημιουργικότητα, μαθαίνουν τα σωστά και υγιεινά διατροφικά χαρακτηριστικά των συστατικών που περιέχονται στη συνταγή και μικρά μυστικά που θα τους δώσουν την σίγουρη επιτυχία στο τελικό αποτέλεσμα.

Σημαντικό το γεγονός ο,τι δεν αξιοποιούν το πρωινό τους μπροστά στην τηλεόραση!

Τα υλικά δε που χρησιμοποιούνται είναι εγγυημένα υγιεινά προκειμένου να διασφαλιστεί και ο μη εθισμός στη ζάχαρη, βασική προϋπόθεση για την υγεία .

Πόσο καμάρι μπορεί να χωρέσει το βλέμμα ενός παιδιού όταν μέσα στα μικρά χεράκια του έχει τα δικά του γλυκά και τα προσφέρει στη μαμά ή τον μπαμπά, που σίγουρα και για εκείνους είναι τα πιο νόστιμα γλυκά του κόσμου!

Επίσης είναι χρήσιμο να τονίσουμε ο,τι την ώρα που το παιδί απασχολείται,ο γονιός έχει λίγο ελεύθερο χρόνο για τον ίδιο!

Καλή διασκέδαση σε όλους!

Αν συμμετέχετε για πρώτη φορά παρακαλούμε να δηλώσετε  συμμετοχή ώστε να τα παιδιά να ενταχθούν στα αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα 210-8045564, 210-6135611

Σας ευχαριστούμε πολύ

Με εκτίμηση

Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ

  • Υλικά που θα χρησιμοποιηθούν : Aγελαδινό βούτυρο /μπισκότα ολικής άλεσης/τυρί Φιλαδέλφειας/γιαούρτι στραγγιστό/λεμόνια/μάνγκο/φράουλες/γάλα φρέσκο/κουβερτούρα  σοκολάτας λευκής και γάλακτος” 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *