ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ- ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2019

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ) σας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 ξεκινά η Λέσχη Ανάγνωσης.

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ) σας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 ξεκινά η Λέσχη Ανάγνωσης.

Οι αναγνώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, ώρες 18:00-20:00 στο Α΄ ΚΑΠΗ Βριλησσίων στο ισόγειο του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου (Κισσάβου 11). Συμμετοχή ελεύθερη.

Στην πρώτη συνάντηση θα συζητηθεί το μυθιστόρημα του Γιόζεφ Ροτ “ΤΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΡΑΝΤΕΤΣΚΙ”

 Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το έργο θεωρείται το σημαντικότερο του Αυστριακού λογοτέχνη και ένα από τα σημαντικότερα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα. Στο μυθιστόρημα, μέσα από την αφήγηση της ζωής της οικογένειας φον Τρόττα, εξιστορείται η παρακμή και το τέλος της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.

Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 1932.
Αφηγείται την ιστορία της οικογένειας φον Τρόττα από τον παππού Γιόζεφ έως τον εγγονό Καρλ Γιόζεφ. Πρόκειται για μια οικογένεια στρατιωτικών της παλιάς Αυστροουγγαρίας, οι οποίοι επί πολλά χρόνια υπηρέτησαν πιστά τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ.

Το πραγματικό αντικείμενο της αφήγησης είναι η αργή αποσύνθεση της αυτοκρατορίας των Αψβούργων, που δέσποσε επί αιώνες στην Κεντρική Ευρώπη και που εντέλει θα την καταλύσει (και αυτήν, όπως και την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την αυτοκρατορία του τσάρου) ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ένας απλός στρατιώτης από τη Σλοβενία σώζει τη ζωή του αυτοκράτορα κατά τη μάχη του Σολφερίνο. Γι’ αυτό το κατόρθωμά του θα του απονεμηθεί τίτλος ευγενείας. Αλλά στο σχολικό βιβλίο του γιου του διαβάζει μια αφήγηση του γεγονότος που απέχει από την πραγματικότητα.

Για να είναι συνεπής με τον τίτλο που του δόθηκε (Ιππότης της Αλήθειας) διαμαρτύρεται για την ανακρίβεια αυτή και αποτρέπει το γιο του από τη στρατιωτική σταδιοδρομία.

Ο γιος γίνεται έπαρχος. Το μυθιστόρημα παρουσιάζει τη ζωή του, τις σχέσεις του με τον γιο του Καρλ Γιόζεφ, με τον υπηρέτη του, με το επαγγελματικό του περιβάλλον, με τον φίλο του που παίζουν μαζί σκάκι.

Ακόμη θέμα της αφήγησης είναι η πορεία του Καρλ Γιόζεφ, οι σχέσεις του με τον υπηρέτη του, η ζωή στο στρατό που βρίσκεται σε αποσύνθεση. Επίσης, οι κοινωνικές εντάσεις, η αμφισβήτηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων, μια σειρά εξελίξεις που προδικάζουν τον θάνατο της αυτοκρατορίας.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2019 ΕΙΝΑΙ:

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΠΑΟΔΗΒ στο Κλειστό Γυμναστήριο (Ολυμπιονικών και Σπ. Λούη)
Τηλ. 210-8101511,2108101510

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *