“ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ”, ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

 

Με το θέμα: «Λόγος και επικοινωνία στα παιδιά προσχολικής ηλικίας: Πώς αναπτύσσονται και τι να προσέχουμε» που παρουσιάζεται σήμερα 21/12/2018 και ώρα 18.30 (Πνευματικό Κέντρο, οδός Κισσάβου 11) κλείνει ο πρώτος κύκλος αυτού του έτους, στη Σχολή Γονέων, του Δήμου Βριλησσίων.

Καλεσμένη αυτή τη φορά είναι η κα Θάλεια Χατζηβασιλείου, Λογοθεραπεύτρια από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Θα παρουσιασθούν:

– ορισμένες βασικές έννοιες σχετικά με το λόγο, την ομιλία και τη γλωσσική κατάκτηση.

-πότε χρειάζεται ένα γονέας να συμβουλευτεί ειδικό για ζητήματα λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας, με βάση τα αναπτυξιακά ορόσημα,

-καθώς και πώς μπορεί ο ίδιος ο γονέας να βοηθήσει το παιδί του,

-αλλά και για το πού πρέπει να απευθυνθεί.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Θάλεια Χατζηβασιλείου είναι λογοθεραπεύτρια και καθηγήτρια στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιταλική Φιλολογία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές λογοθεραπείας.

Είναι κάτοχος πτυχίου Λογοθεραπείας από το Queen Margaret University και μεταπτυχιακού τίτλου στις Γλωσσικές Διαταραχές από το τμήμα Γλωσσολογίας του University of Essex.

Διατηρεί ιδιωτικό κέντρο λογοθεραπείας για παιδιά και έχει κλινική πείρα σε διαταραχές επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας, κυρίως σε παιδιατρικό πληθυσμό, ενώ στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της είναι η εκπαίδευση στην επικοινωνία παιδιών με βαρηκοΐα και κώφωση.

Διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολέγιο από το 2010 σε μαθήματα λογοθεραπείας και γλωσσολογίας και εποπτεύει φοιτητές λογοθεραπείας κατά την κλινική πρακτική τους στα Εργαστήρια Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *