Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ, ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Στην αναστολή της εξόδου του συνεργείου δίωξης αγριόχοιρων, που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 31 Αυγούστου, με τη... συνδρομή του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου, σε Εκάλη και Διόνυσο στο Πεντελικό όρος, προχώρησε το Δασαρχείο Πεντέλης.

Στην αναστολή της εξόδου του συνεργείου δίωξης αγριόχοιρων, που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 31 Αυγούστου, με τη… συνδρομή του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), σε Εκάλη και Διόνυσο στο Πεντελικό όρος, προχώρησε το Δασαρχείο Πεντέλης.

Και αυτό μετά από σφοδρές αντιδράσεις πλήθους φιλοζωϊκών οργανώσεων, εμπλεκομένων δήμων αλλά και απλών πολιτών που δεν αδιαφόρησαν.

Την απόφαση του Δασαρχείου για αναστολή της δράσης μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Όσον αφορά τους δήμους όπου θα γινόταν η επιδρομή:

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Άμεσα αντέδρασε ο Δήμος Διονύσου μέσω της Δημοτικής Συμβούλου Κρυονερίου Δήμου Διονύσου και Ειδικής Συμβούλου Φιλοζωίας του  Δήμου, Μαρίας Αντωνοπούλου Πρίντζου, η οποία δήλωσε: “Ζητώ από το Δασαρχείο Πεντέλης να ανακαλέσει το προγραμματισμένο κυνήγι αγριογούρουνων στις 31/08/2021 και να παύσει κάθε τέτοια ενέργεια εξόντωσης των άγριων Ζώων που διαβιούν στην περιοχή του Διονύσου“, στις 28 Αυγούστου.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ο δήμος Πεντέλης στις 29 Αυγούστου επίσης εξέδωσε ανακοίνωση ότι το κυνήγι απαγορεύεται και θα απαγορεύεται στο δήμο Πεντέλης.

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ο δήμος Κηφισιάς απών ! Τόσο στο site του όσο και στον λογαριασμό του στο facebook δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα, αν και η Εκάλη υπάγεται σε αυτόν. Mόνον ο Σταύρος Ζαπάντης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς και Υπεύθυνος Ζωοφιλίας, προς τιμή του, δημοσίευσε στις 29 Αυγούστου στον λογαριασμό του στο facebook κείμενο όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι Δηλώνω την αντίθεσή μου στην επικείμενη δράση του Δασαρχείου να προχωρήσει σε συνεργασία με κυνηγούς στην θανάτωση αγριόχοιρων. Στην απόφαση αυτή, εκτός από το ότι ειναι ηθικώς απαράδεκτη, αμφισβητείται και η νομιμότητά της!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *