“Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ”, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ, ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ CINE ΔΡΑΣΗ

Την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, ώρα 8:15 μ.μ., προβάλλεται από το Cine Δράση στο ΤΥΠΕΤ (Υμηττού και Πλαταιών, Βριλήσσια), η ταινία “Η αρχαιολόγος”.

Μια αισιόδοξη ματιά στην ελληνική πραγματικότητα.

Ναι, κάτι μπορεί να αλλάξει όσο υπάρχουν ήρωες και ηρωίδες, όπως η αρχαιολόγος Γεωργίας Καραμήτρου- Μεντεσίδη, που ξεχωρίζουν μακράν από τη νόρμα, ενώ οι ίδιοι απλά πιστεύουν ότι κάνουν όσα οφείλουν και σκηνοθέτες, όπως ο Κίμων Τσακίρης, που με μεράκι αναδεικνύουν τις έντιμες προθέσεις των ηρώων τους.

Η «Αρχαιολόγος» είναι μια θαυμάσια σκηνοθετημένη ταινία, με ρυθμό, θλίψη, νοσταλγία, σασπένς, ακόμα και κωμικά στοιχεία, που στρέφει το ενδιαφέρον της όχι μόνο στο γεγονός που καταγράφει, αλλά πρωτίστως στη δυναμική και τη θέληση ενός ανθρώπου και μιας ομάδας να κάνουν το καλύτερο που μπορούν.

Η βαθιά ανθρώπινη ματιά του σκηνοθέτη, η αξιοθαύμαστη στάση της πρωταγωνίστριας και η συγκινητική δέσμευση της απέναντι σε αυτό που αναλαμβάνει και θεωρεί προσωπική της ευθύνη, συνθέτουν ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ.

Το φιλμ έχει και χαρακτήρα επικαιρότητας, αρχαιολογικού, κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, είναι όμως, περισσότερο ανθρωποκεντρική ταινία που παρακολουθεί μια ξεχωριστή γυναίκα.

Και, όπως το θέλει η ζωή, καμιά πλευρά δε ζει στο άσπρο και το μαύρο, κανείς δεν είναι μόνο εχθρός ή φίλος. Όλοι προσπαθούν να δουλέψουν για εκείνο που θεωρούν σωστό και χρήσιμο, μαζί και η ταινία.

Στην προβολή θα βρίσκονται και θα κουβεντιάσουν με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας Κϊμων Τσακίρης και η συντηρήτρια αρχαιοτήτων Μαρίνα Λυκιαρδοπούλου, πρώην υπεύθυνη Συντήρησης του Μουσείου Αιανής Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *