ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΤΙΣΣΑ

Το δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση, με εξειδικευμένη φροντίδα, το οποίο αποτελεί βασική στόχευση για τη Δημοτική Αρχή, διασφάλισε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) του Δήμου Βριλησσίων σε μία ηλικιωμένη συμπολίτισσά μας, η οποία μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εντοπίστηκε να ζει μόνη και ανήμπορη, σε εξαιρετικά κακές συνθήκες και χωρίς οικονομικούς πόρους.

Με ανθρώπινο ενδιαφέρον και προσωπική εργασία, η διοίκηση και το προσωπικό του ΟΚΠΑ επί μακρό χρονικό διάστημα ανέλαβαν την καθημερινή φροντίδα της ηλικιωμένης γυναίκας, έως ότου, με την αφιλοκερδή βοήθεια του δικηγόρου κ. Παναγόπουλου και τη συμβολή του ΕΚΑΒ, εξασφαλίστηκε η φιλοξενία της σε γηροκομείο στη Λαμία, όπου μεταφέρθηκε ήδη και πλέον έχει την ευκαιρία διαβίωσης σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Παράλληλα, έγιναν από την πλευρά του ΟΚΠΑ όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ενοικίαση της κατοικίας της, ώστε το μηνιαίο έσοδο να καλύπτει το κόστος φιλοξενίας της στο γηροκομείο.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης τόνισε: «Σε περιόδους έντονης κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε, αλλά και σε κάθε άλλη περίοδο, η έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη είναι το μεγάλο στοίχημα για κάθε κοινωνία. Αυτός είναι και ο στόχος του Δήμου και της Προέδρου του ΟΚΠΑ κ. Β. Αρσένη και νιώθουμε υπερήφανοι όταν, με τη βοήθεια ευαισθητοποιημένων εθελοντών και πολιτών με ισχυρό το αίσθημα προσφοράς, καταφέρνουμε να κάνουμε πράξη αυτό το στόχο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *