ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Βριλησσίων και η Επιτροπή Αγώνα για το θέμα των αγωγών του Δημοσίου κατά των δημοτών - ιδιοκτητών ακινήτων σε περιοχές του Δήμου.

– Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

– ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Βριλησσίων και η Επιτροπή Αγώνα για το θέμα των αγωγών του Δημοσίου κατά των δημοτών – ιδιοκτητών ακινήτων σε περιοχές του Δήμου.

Σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση του Δήμου:

“Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου συνάντηση – σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίλυση του θέματος που έχει προκύψει με την άσκηση αγωγών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου κατά δεκάδων ιδιοκτητών ακινήτων τόσο σε εντός όσο και σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχές του Δήμου Βριλησσίων.

Στη συνάντηση-σύσκεψη παραβρέθηκαν η κα Π.Νικολακάκου – νομική σύμβουλος του υπουργού, ο κ.Χωνάς – σύμβουλος του υπουργού για θέματα οικιστικής ανάπτυξης, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κα Ε.Δραγατάκη , Γ.Καπετανόπουλος και Κ.Πολίτης.

Μετά από την ειλικρινή – διεξοδική συζήτηση που διεξήχθη και από τις δύο πλευρές οι εκπρόσωποι του Υπουργείου ενημέρωσαν ότι:
• Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εντός σχεδίου πόλης ετοιμάζεται άμεσα νομοθετική ρύθμιση-παρέμβαση στο άρθρο 4 του Ν.3127/03 σύμφωνα με την οποία το δημόσιο θα παραιτηθεί από το δικαίωμα παράστασης για τις ήδη υποβληθείσες αγωγές και αφετέρου θα αναγνωρίζει τα δικαιώματα κυριότητας και οριστικής εγγραφής των ιδιοκτητών.
• Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εκτός σχεδίου πόλης ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση-παρέμβαση σύμφωνα με την οποία σε πρώτη φάση θα καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις αναγνώρισης δικαιωμάτων κυριότητας και οριστικής εγγραφής των ιδιοκτητών. Λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος (καταπατήσεις κ.α) η παρέμβαση αυτή απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο.
• Σε κάθε περίπτωση το κείμενο των δύο προαναφερόμενων νομοθετικών παρεμβάσεων πριν κατατεθεί στη Βουλή θα δοθεί στο Δήμο για ενημέρωση και υποβολή παρατηρήσεων.

Τέλος, ο Δήμαρχος Βριλησσίων και η Επιτροπή Αγώνα ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους του Υπουργείου για την αποτελεσματική συνεργασία τους, ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά τις γιορτές και δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση όλων των θιγόμενων ιδιοκτητών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *