“ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ” ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

“Αγαπητοί γονείς,

Την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 18.00, στην Αίθουσα Μουσών (Κισσάβου 11, ισόγειο), θα μιλήσουμε για τις Δυσκολίες Μάθησης και την αντιμετώπισή τους μέσα στην οικογένεια”.

Θα εμβαθύνουμε στη διαφορετικότητα των παιδιών μας και θα απαντήσουμε στα ερωτήματα που μας απασχολούν καθημερινά για τη μελέτη τους στο σπίτι αλλά και γενικότερα το μεγάλωμα τους.

Και όλα αυτά γιατί «Παιδί γεννιέσαι, γονιός γίνεσαι».

Το θέμα μας θα είναι :

«Δυσκολίες μάθησης και αντιμετώπισή τους από τους γονείς»

Καλεσμένος μας ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου Μαθησιακές Δυσκολίες – Ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, Νίκος Τομαράς.

 Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν και αφορούν όλες τις ηλικίες παιδιών :

  • Ποιες είναι οι Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές;
  • Πώς τις αντιμετωπίζει το σχολείο;
  •    Πώς συνεργαζόμαστε ως γονείς με το σχολείο;
  •  Πώς τις αντιμετωπίζουμε εμείς στο σπίτι;
  •  Πόσο εύκολη είναι η αντιμετώπισή τους;
  • Πώς βοηθούμε τα παιδιά μας τελικά στο σπίτι;

Σας περιμένουμε, τηλέφωνο επικοινωνίας για δήλωση συμμετοχής 2108045564.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας , ραντεβού τον Σεπτέμβριο

Καλό Καλοκαίρι!

Β. Αρσένη-Λάμπρου

Πρόεδρος ΟΚΠΑΔΒ”

"Αγαπητοί γονείς, Την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 18.00, στην Αίθουσα Μουσών (Κισσάβου 11, ισόγειο), θα μιλήσουμε για τις Δυσκολίες Μάθησης και την αντιμετώπισή τους μέσα στην οικογένεια".

Βιογραφικό ομιλητή

Ο Νίκος Τομαράς είναι δάσκαλος. Μετά τη μετεκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ειδικεύτηκε σε προγράμματα διάγνωσης και αποκατάστασης Ειδικών Μαθησιακών Διαταραχών. Το μεταπτυχιακό του είναι στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία.

Ασχολείται με τις Νευροααναπτυξιακές Διαταραχές περίπου είκοσι πέντε χρόνια. Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για τη διάγνωση και αποκατάστασή τους, όπως επίσης και σε ομάδες παραγωγής αποκαταστασιακού και εκπαιδευτικού υλικού.

Έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών σε συνέδρια και συχνά συμμετέχει σε ημερίδες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών, φοιτητών, ιατρών και άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται με το παιδί.

Από τις θέσεις του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Δυσλεξίας, του επιστημονικού συνεργάτη του Κέντρου Ψυχολογικών Μελετών, του μέλους του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Έρευνας και Μελέτης Δυσκολιών Μάθησης, του μέλους της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος και της Εταιρείας Μελέτης της Ανάπτυξης Παιδιών και Εφήβων έχει υπηρετήσει και υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια το χώρο αυτό.

Είναι συγγραφέας του επιστημονικού βιβλίου για γονείς και εκπαιδευτικούς «Μαθησιακές Δυσκολίες – Ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση», Εκδόσεις Πατάκη που βρίσκεται ήδη στην 6η ανατύπωσή του.

Ακόμη περισσότερα για τον ομιλητή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του http://www.tomaras.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *