ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: “ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ…”

“Ο κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΕΝ… ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΣΧΙΖΕΙ”

Θα έμοιαζε με κακόγουστο αστείο, αν οφειλόταν σε άγνοια και όχι στην ακατανίκητη ροπή προς τη μικροπολιτική και το λαϊκισμό, η καταστροφολογία του κ. Ιωαννίδη για τα οικονομικά του Δήμου Βριλησσίων.

Μετά τους παιδικούς σταθμούς, μετά τα σχολεία, τώρα πήρε σειρά ο ισολογισμός του Δήμου που αίφνης μάθαμε από τη σχετική δήλωση του επικεφαλής της Νέας Πνοής ότι «για πρώτη φορά είναι ελλειμματικός».

Ξεχνάει, όμως, ο πολύπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας του Δήμου ότι από τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία προκύπτει ότι, από το 2012, επί θητείας του δηλαδή, ο Δήμος παρουσιάζει ελλειμματική θέση ύψους 1.107.954,70€.

Αναλυτικά:     2013 έλλειμμα  1.073.613.16€

2014 έλλειμμα     966.251,90€

2015 έλλειμμα  1.265.943,01€

Για την αποφυγή πάντως οποιασδήποτε παρανόησης, η ελλειμματική θέση των 373.000,00€ οφείλεται σε καταβληθείσα αποζημίωση των 700.000,00€ για απαλλοτρίωση ιδιοκτησίας μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η οποία χρόνιζε για  δεκαετίες και αποτελούσε ένα ακόμα οικονομικό βάρος για το Δήμο μας που κληρονόμησε η παρούσα δημοτική αρχή από την περίοδο Ιωαννίδη-Νέας Πνοής.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 είναι το έτος των διαδοχικών εκλογικών διαδικασιών και της εφαρμογή capital controls.

Σύμφωνα με βάσιμες εκτιμήσεις της οικονομικής υπηρεσίας, η πραγματοποιούμενη εξυγίανση της οικονομικής διαχείρισης θα έχει ως αποτέλεσμα ο ισολογισμός του 2016 να αποτυπώσει σημαντικό πλεόνασμα, ενώ ακόμα ευνοϊκότερα αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρέχον οικονομικό έτος (2017).

Περίοδος που κατά τα φαινόμενα ο Δήμος Βριλησσίων απομακρύνεται από τη παρελθοντική ζημιογόνα εικόνα του και περνά η οικονομική του διαχείριση σε θετικό πρόσημο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Ιωαννίδης απλά κινδυνολογεί διαστρεβλώνοντας τα στοιχεία με σκοπό την πολιτική του επιβίωση εις βάρος του Δήμου, ξεχνώντας ότι διετέλεσε δήμαρχος για οκτώ χρόνια και δυστυχώς οδήγησε τον Δήμο σε συρρίκνωση.

Λυπούμαστε για την άνανδρη και ευτελή αντιπολιτευτική τακτική του πρώην Δημάρχου. Ελπίζουμε να σταματήσει τον κατήφορο του, γιατί με τις άσκοπες κρίσεις και επικρίσεις του δεν «πυροβολεί τα πόδια του» μόνο, αλλά και την πόλη για το μέλλον της οποίας υποτίθεται ότι πασχίζει.

Υγ. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *