ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: ΜΕΙΩΣΗ 5% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2017

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ- ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ Η “ΝΕΑ ΠΝΟΗ” !

Νέα μείωση  κατά 5% των δημοτικών τελών για τις οικίες για το έτος 2017 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγησή – πρόταση της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 21/11/2016.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης στην εισήγησή του, τόνισε ότι η δημοτική αρχή προχωράει στη νέα μείωση των δημοτικών τελών με γνώμονα:

α)  Τη στήριξη των δημοτών και ιδιαίτερα των κοινωνικά αδύναμων εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης και βαθιάς ύφεσης.

β) Την επιβράβευση των δημοτών για την καθημερινή συμμετοχή και συμβολή τους στα προγράμματα ανακύκλωσης στην πηγή, δηλαδή απορρίμματα στους  μπλε κάδους και μπλε κώδωνες και χωριστής συλλογής οργανικών υπολειμμάτων, δηλαδή απορρίμματα στους  καφέ κάδους για κομποστοποίηση, αφού μέρος της μείωσης των τελών επιτυγχάνεται από την εξοικονόμηση του συνολικού κόστους διαχείρισης του  όγκου των απορριμμάτων της πόλης.

γ)  Την ορθολογική οικονομική διαχείριση της ανταποδοτικής υπηρεσίας της καθαριότητας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η απόφαση αυτή  ελήφθη σε κλίμα συναίνεσης και με διευρυμένη πλειοψηφία, ενώ στην πρόταση της δημοτικής αρχής αρνητική ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της Νέας Πνοής και πρώην Δημάρχου κ. Ιωαννίδη και των συμβούλων της, οι οποίοι χωρίς να καταθέσουν τεκμηριωμένη αντιπρόταση  περιορίστηκαν στη μη υπερψήφιση της δηλώνοντας παρών .

Τέλος αξίζει να αναφερθεί η παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου βορείου τομέα Αττικής και μέλους της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ κ. Αρ. Βρούστη, ο οποίος εξήρε την πρωτοποριακή προσπάθεια που εξελίσσεται στο Δήμο Βριλησσίων και δεσμεύθηκε για ακόμα στενότερη συνεργασία, βασισμένος στην πεποίθηση ότι Δήμος και τοπική κοινωνία θα συνεχίσουν με την ίδια και μεγαλύτερη θέληση να αντιλαμβάνονται αυτό που άλλοι θεωρούν απόρριμμα, ως προϊόν με αξία και να στηρίζουν τη στρατηγική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής στο κοινό πλαίσιο-“σπίτι” του ΕΔΣΝΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *