ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

%ce%b2%cf%81%ce%b9%ce%bb%ce%b7%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%b2%ce%bf%ce%bd%ce%b1

Στις εργασίες ενημέρωσης και συντονισμού των δράσεων 5 ευρωπαϊκών πόλεων και 3 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της Λισαβόνας για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων LIFE – Pay As You Throw (PAYT) παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, Κ. Βαφειάδης και Αλέξης Μαυραγάνης, αντίστοιχα. Κατά το διήμερο των εργασιών που φιλοξενήθηκαν στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και συμμετείχαν πέραν του Δήμου Βριλησσίων και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως επιστημονικού συμβούλου του, οι Δήμοι Λισαβόνας, Αβέιρο, Κοντέισα  Νόβα από την Πορτογαλία και ο Δήμος Λάρνακας από την Κύπρο, καθώς επίσης και το πολυτεχνείο της Κοΐμπρα και το πανεπιστήμιο Αβέιρο.

Οι κοινές δράσεις εφαρμογής του προγράμματος στις αναφερόμενες ευρωπαϊκές πόλεις εντάσσονται στη φιλοσοφία σύνδεσης της χρέωσης για τα απορρίμματα των ιδιοκτησιών ανάλογα με την ποσότητα τους, κι ειδικότερα για το Δήμο Βριλησσίων αφορούν αφενός σε πρόγραμμα ελέγχου του όγκου των απορριμμάτων με σκοπό τη μείωση τους και αφετέρου σε πιλοτική εφαρμογή οικιακής κομποστοποίησης σε συνεργασία με πολίτες που θα δηλώσουν εθελοντικά το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη του κατά 60% χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE-PAYT, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 3 ετών, το σύνολο του προϋπολογισμού υπερβαίνει τα 2,5 εκ. ευρώ, ενώ για τις δράσεις που αφορούν στο Δήμο Βριλησσίων έχουν προϋπολογιστεί να καλυφθούν με το ποσό των 245.370 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Δήμου Βριλησσίων στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE-PAYT, το οποίο ανοίγει το δρόμο δικαιότερων χρεώσεων στη διαχείριση απορριμμάτων και συμβάλει στην εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων μείωσης του όγκου των απορριπτόμενων ποσοτήτων, μέσω της κομποστοποίησης των οργανικών αποβλήτων σε τοπικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *