“ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ”, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

“Μετά την επιτυχία της διάλεξης: «Ερμηνεύοντας τον κόσμο με συναισθηματική νοημοσύνη» με το διακεκριμένο ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Γεράσιμο Σαλτό, και μετά από δική σας «απαίτηση»!!, έχουμε τη χαρά στην Κοινωνία των Πολιτών να παρουσιάσουμε το 2ο μέρος της, με τίτλο:
«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ»

Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν τα παρακάτω ζητήματα:
• Πρόκληση – αντιμετώπιση και θεραπεία ασθενειών/
• Νόμοι της Νέας Ιατρικής,
• Διαχείριση πένθους,
• Τρόποι επίλυσης εσωτερικών συγκρούσεων, άγχους και σοκ,
• Εμβαθύνοντας στη Θεωρία Σχημάτων,
• Μηχανισμοί Άμυνας του εαυτού

"Μετά την επιτυχία της διάλεξης: «Ερμηνεύοντας τον κόσμο με συναισθηματική νοημοσύνη» με το διακεκριμένο ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Γεράσιμο Σαλτό, και μετά από δική σας «απαίτηση»!!, έχουμε τη χαρά στην Κοινωνία των Πολιτών να παρουσιάσουμε το 2ο μέρος της, με τίτλο: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ»

Σας περιμένουμε λοιπόν, την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 18.00, στο χώρο μας, Ολύμπου 42, στα Βριλήσσια για να ζήσουμε ξανά τη συνέχιεα της τόσο ενδιαφέρουσας αυτής διαδραστικής εμπειρίας!

Κλείνοντας σας παραθέτουμε κάποιες σκέψεις του κου Σαλτού προς προβληματισμό:

Είναι απορίας άξιον, το πως οι άνθρωποι εστιάζονται κυρίως στα δυσάρεστα συμβάντα και καθηλώνονται σ’ αυτά.
Αν κι ονειρεύονται την απλότητα, τους ήρεμους περιπάτους και τα γλυκά ηλιοβασιλέματα, μια αναποδιά τους αποπροσανατολίζει του σκοπού τους και τους παγιδεύει στη μουντή απόχρωση της θλίψης και της επώδυνης ανημπόριας.

Αν κι όλοι γνωρίζουμε ότι στη ζωή μας δεν υπάρχουν μονιμότητες, αλλά ασταθή ροή καταστάσεων, εντούτοις εμμένουμε στην ιδέα ”της ασφαλούς και σταθεράς πορείας” κι όταν κάτι δεν πάει όπως το είχαμε ακριβώς σχεδιάσει, νοιώθουμε ότι ανοίγει η γη να μας καταπιεί και παραδινόμαστε στη δίνη του άγχους και του πανικού.

Δεν υπάρχει ίχνος υποψίας, ότι αυτό που συμβαίνει, εκφράζει τη ζωή κι ότι το σημαντικό δεν είναι η ”ανατροπή” των σχεδίων μας, – στατιστικά συμβαίνει 7 στους 10 – αλλά η ”ετοιμότητα” για πιθανές εναλλακτικές, προς αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Τρεις απ’ τις αρχές του πολέμου, είναι η ”Εκλογή σκοπού κι εμμονή σ’ αυτόν” , ο ”Ελιγμός” κι ο ”Αιφνιδιασμός”. Ο σκοπός (στόχος) βεβαίως, είναι η νίκη του εχθρού.
Ας στοχαστούμε λίγο, πάνω σ’ αυτές τις αρχές:

Σαν σκοπό (στόχο) στη ζωή μας,έχουμε θέσει, να γίνουμε ευτυχισμένοι και να βιώσουμε – σε όλες τις διαστάσεις της- κάθε τι όμορφο, μας προσφέρει η φύση μας.

Ότι απρόβλεπτο (ανατρεπτικό) κι αν συμβεί κατά την διάρκεια της ζωής μας, δεν πρέπει να μας εκτρέψει, του σκοπού μας, αλλά με υπομονή, επιμονή, μαχητικότητα και ψυχραιμία, να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Αυτά τα χαρακτηριστικά, ανήκουν στο συναισθηματικό μας πεδίο.

Ο ”Ελιγμός” εκφράζει τις νοητικές διεργασίες του εγκεφάλου μας, προς εξεύρεση διαθεσίμων επιλογών και διασφάλισης της επιβίωσής μας. Η ευελιξία και η προσαρμογή στις καταστάσεις, δείχνει και το βαθμό πνευματικής και συναισθηματικής ωριμότητας του ατόμου.

Η έννοια του ”Αιφνιδιασμού” έχει διττό χαρακτήρα. Όταν είμαστε υποψιασμένοι (συνειδησία) ότι στη ζωή μας, όλα είναι πιθανά, δεν μας προλαβαίνουν – όσο είναι δυνατόν- οι καταστάσεις, γιατί στην άκρη του μυαλού μας, υπάρχει πάντα και η ιδέα του ”απροσδόκητου”.

Σε ότι αφορά τον πόλεμο, ο ”Αιφνιδιασμός” αναφέρεται σε ενέργειες που προβαίνουμε, για να καθηλωθεί και να τεθεί, εκτός μάχης, ο εχθρός. Σε προσωπικό επίπεδο, λειτουργεί κατ’ αντίστροφο τρόπο. Δημιουργούμε οι ίδιοι τις συνθήκες, αιφνιδιάζοντας πρώτοι τις καταστάσεις, αντιτάσσοντας έναν δυναμικό εαυτό, που πιστεύει στις δυνατότητές του και βασίζεται στις ευαισθησίες του.

Ο εχθρός στον προσωπικό μας αγώνα, είναι μόνο ο εαυτό μας. Κι όπως με τον αντίπαλο, αν γνωρίζουμε τις αδυναμίες του, μπορούμε να τον καθυποτάξουμε, έτσι και με τον εαυτό μας, αν μάθουμε τα αδύνατά του σημεία, μπορούμε να τον προστατεύσουμε.

Ένας τέτοιος εαυτός, σε βάθος χρόνου, – πιθανότατα- θα είναι ο κερδισμένος της ζωής, με άλλα λόγια ο νικητής του πολέμου, ανάμεσα στο αναπόφευκτο και την Αθανασία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *