ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ανακοίνωση- απάντηση σε “λασπολογία μεταμφιεσμένη σε κριτική, και μάλιστα από ένα μέσο που δημιουργήθηκε για να στηρίξει ανθρώπους που χρησιμοποίησαν την πόλη μας μόνο ως εφαλτήριο για προσωπικές φιλοδοξίες και την θυμήθηκαν 12 χρόνια μετά επειδή «έφαγαν πόρτα» στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών”, όπως αναφέρει, εξέδωσε η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, Βούλα Αρσένη.

Η ανακοίνωση:

“Για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο Β’ Παιδικός Σταθμός εγκαινιάστηκε πράγματι το 1994 από τον τότε Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο γεγονός που δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ο Α’ Παιδικός Σταθμός πράγματι κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε το 2002 από τον τότε Δήμαρχο κ. Λώλα γεγονός που επίσης δεν αμφισβητείται από κανέναν.

25 χρόνια μετά όμως άλλαξαν πολλά. Κυρίως άλλαξε η νομοθεσία και οι ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας.

Ήδη η διοίκησή μας από τον Δεκέμβριο του 2017 ξεκίνησε την λειτουργία των Βρεφικών Τμημάτων. Το πρώτο τμήμα λειτούργησε στον Α΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό. Σήμερα λειτουργούν στο Δήμο μας, τρία (3) βρεφικά τμήματα συνολικής δυναμικότητας 39 βρεφών. Ποτέ δεν δηλώσαμε ότι κατασκευάσαμε νέους Βρεφικούς Σταθμούς.

Ο Β’ Παιδικός Σταθμός δεν μετονομάστηκε (δεν άλλαξε απλώς η ονομασία του, όπως αφήνει να εννοηθεί το αναρτημένο ανυπόγραφο κείμενο σε site) σε Βρεφικό Σταθμό όπως ψευδώς αναφέρεται σε ανυπόγραφο κείμενο που αναρτήθηκε σε site. Δεν βαφτίσαμε κανένα σταθμό από παιδικό σε Βρεφικό.

Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες και στους δύο για την προσαρμογή τους στις τεχνικές προδιαγραφές του Π.Δ. 99/2017 και αδειοδοτήθηκαν νομίμως.

Η νομοθεσία – στην οποία το ανυπόγραφο κείμενο αναφέρεται αποσπασματικά, ξεχνώντας ή μη γνωρίζοντας το σύνολό της – αναφέρει ότι:

  • « Κάθε Βρεφικός Σταθμός συγκροτείται:

α) Από τμήματα βρεφών 6 μηνών -1,5 ετών. …

β) Από τμήματα βρεφών 1,5 ετών -2,5 ετών»

(ΦΕΚ 4249/τ.Β/05.12.2017 – Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών – Άρθρο 8 «Συγκρότηση Σταθμών σε Τμήματα»)

  • «Β. Οι χώροι και οι καθαρές επιφάνειες που απαιτούνται για τη λειτουργία του σταθμού που δίνονται στον παρακάτω πίνακα αποτελούν τις ελάχιστες καθαρές επιτρεπόμενες επιφάνειες και περιλαμβάνουν κτιριολογικά προγράμματα: α) βρεφικού σταθμού δυναμικότητας 10 βρεφών, …»

(ΦΕΚ 141/τ.Α/28.09.2017 – Καθορισμός προϋποθέσεων αδειοδότησης και λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των δήμων ή υπηρεσίας των δήμων – Άρθρο 3 «Τεχνικές Προδιαγραφές»

  • «Ια. Διαιτολόγιο για τα τμήματα νηπίων (>2,5 ετών) και για τμήματα βρεφών 1,5 ετών – 2,5 ετών
  • Ιβ. Διαιτολόγιο για τμήματα βρεφών (6 μηνών – 18 μηνών)»

(ΦΕΚ 3758/τ.Β/25.10.2017 – Ιατρικός έλεγχος προσωπικού, διατροφή και κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς – Παράρτημα 1 «Διαιτολόγιο και Ποσοτολόγιο»)

Από την παραπάνω νομοθεσία συνάγεται ότι:

  • άλλο διαιτολόγιο και άλλο ποσοτολόγιο υπάρχει για βρέφη κάτω των 18 μηνών και άλλο για βρέφη άνω των 18 μηνών.
  • απαιτείται διαφορετικός εξοπλισμός σε μηχανήματα κουζίνας και επίπλων για βρέφη κάτω των 18 μηνών
  • μπορεί να λειτουργήσει βρεφικός σταθμός με μόνον ένα τμήμα βρεφών και φυσικά όχι μεικτής ηλικίας

Για να γίνει σαφές σε όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν:

 Κανένας Παιδικός Σταθμός δεν εγκαινιάστηκε ξανά.

Πραγματοποιήθηκαν σε αυτούς οι απαραίτητες εργασίες προσαρμογής τους στις τεχνικές προδιαγραφές της νομοθεσίας, ολοκληρώθηκαν οι προμήθειες του απαραίτητου εξοπλισμού, στελεχώθηκαν με το απαραίτητο από τον νόμο προσωπικό και δημιουργήθηκαν σε αυτούς νέα βρεφικά τμήματα. Μετά τα παραπάνω αδειοδοτήθηκαν νομίμως ως Α’ Βρεφονηπιακός Σταθμός και ως Β’ Βρεφικός Σταθμός αντιστοίχως.

Οι νέοι σταθμοί λοιπόν – όχι Παιδικοί πλέον – ΝΑΙ, εγκαινιάστηκαν.

ΝΑΙ έχουν προσαρμοστεί πλήρως στην νομοθεσία.

ΝΑΙ έχουν πλέον το προσωπικό που προβλέπεται από τον Νόμο.

ΝΑΙ υπάρχει η θέλησή μας και η δέσμευσή μας για άλλα δύο (2) νέα βρεφικά τμήματα.

Όσον αφορά στην «ΣΥΡΙΖΑικού τύπου προπαγάνδα» θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η δημοτική αρχή δεν στηρίζεται από κανένα κόμμα αλλά από τους ίδιους τους δημότες και δεν έχει υποπέσει ποτέ στο παράπτωμα της προπαγάνδας.

Όσον αφορά στο αληθές της ανακοίνωσης του δήμου ότι «παραβρέθηκαν στελέχη και από άλλους πολιτικούς χώρους» παραθέτουμε τις παρακάτω φωτογραφίες χωρίς «από εμπάθεια να βγάζουμε κανέναν από το κάδρο»:

                                             Χωρίς τα στελέχη άλλων πολιτικών χώρων, όπως αναρτήθηκε σε site.

 

                       Η ίδια φωτογραφία χωρίς μοντάζ (με τον κ. Πισιμίση από τον συνδυασμό «Νέα Πνοή»).

 

          Η κ. Μαντινίδου (από τον συνδυασμό «Πρόοδος στα Βριλήσσια»)

Λασπολογία μεταμφιεσμένη σε κριτική, και μάλιστα από ένα μέσο που δημιουργήθηκε για να στηρίξει ανθρώπους που χρησιμοποίησαν την πόλη μας μόνο ως εφαλτήριο για προσωπικές φιλοδοξίες και την θυμήθηκαν 12 χρόνια μετά επειδή «έφαγαν πόρτα» στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάνει και σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε.

 

Β. Αρσένη

Πρόεδρος ΟΚΠΑ”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *