ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: “ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ”

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών:

“Ξεκίνησε η λειτουργία του νεοσύστατου Γραφείου Διασύνδεσης της Περιφέρειας Αττικής στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών στο Μαρούσι (λεωφόρος Κηφισίας 20), στο πλαίσιο σχετικού μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το Γραφείο Διασύνδεσης αποσκοπεί στη δικτύωση του ανθρώπινου δυναμικού με δομές προώθησης της απασχόλησης και με επιχειρήσεις, πρωτίστως, των βορείων προαστίων.

Τις πρώτες συνεντεύξεις αναζήτησης εργασίας των ενδιαφερομένων παρακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος.

Στο πλαίσιο ενός learning Café, με μια διαδραστική, καινοτόμα παρουσίαση, είδε από κοντά τη διαδικασία συμβουλευτικής και ταύτισης προσόντων με διαθέσιμες θέσεις εργασίας και συνομίλησε με έμπειρους επιστήμονες και ανθρώπους που αναζητούν δουλειά, επισημαίνοντας σχετικά:

«Με τη συμβολική ονομασία “Open Doors”, το Γραφείο Διασύνδεσης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, είναι μια προσπάθεια που γεννήθηκε από την αγωνία εκατοντάδων νέων που καθημερινά αναζητούν δουλειά.

Τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, η φυγή αξιόλογων επιστημόνων στο εξωτερικό, είναι φαινόμενα που μας απασχολούν όλους. Στα βόρεια προάστια είναι συγκεντρωμένος σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων που απασχολούν εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Παράλληλα λειτουργούν αρκετά δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα και δίκτυα καινοτομίας που μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στις δυνατότητες εκπαίδευσης, εξειδίκευσης, απασχόλησης ή επιχειρηματικότητας.

Εκτιμήσαμε ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η ανάπτυξη και λειτουργία ενός Γραφείου Διασύνδεσης και η δικτύωσή του με δομές προώθησης της απασχόλησης και επιχειρήσεις.

Στόχος μας είναι να συνδράμει, αφενός στην καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας και αφετέρου στη δικτύωση πολιτών που ψάχνουν δουλειά ή επιδιώκουν το δικό τους επιχειρείν, με διαθέσιμους φορείς και επιχειρήσεις.

Η σημερινή διαδικασία του learning café θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ για τις αρχές του χρόνου, προγραμματίζουμε την εκδήλωση “Ημέρες Σταδιοδρομίας”.

Πρόκειται για μια γέφυρα μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Επιχειρηματικότητας όπου προσκαλούνται όλες οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με ανέργους που ενδιαφέρονται να αποκομίσουν σημαντικότατες εμπειρίες στην κατεύθυνση της επαγγελματικής τους αποκατάστασης. Στην προσπάθειά μας συνεργαζόμαστε με το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που διαθέτει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια Γραφεία Διασύνδεσης Ελληνικών Πανεπιστημίων».

Διαβάστε περισσότερα ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *