“[You Met Me] In A Very Strange Time of my Life” στο ΚΩΝΕΙΟ THE BAR, στο Χαλάνδρι

«Η τεχνική του κολάζ φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στην ψηφιακή εποχή, που η πρόσβαση στην εικόνα είναι απεριόριστη. Ένα κολάζ είναι μια καινούργια εικόνα φτιαγμένη από ήδη υπάρχουσες – είναι αντιπαράθεση και επαναπροσδιορισμός. Η υβριδική του φύση το καθιστά ένα μέσο ικανό να εκφράσει το σημερινό κόσμο: σουρρεαλισμός, χιούμορ, κοινωνικό και πολιτικό σχόλιο».

Η εταιρεία πολιτισμού πeripatos επιμελείται στο art room του Konio the bar την έκθεση [You Met Me] In A Very Strange Time of my Life” της  Δανάης Γκόνη.

Η Δανάη Γκόνη είναι αρχιτέκτονας. Μέσω των σπουδών της ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για την εικόνα της πόλης ως έκφραση ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος. Έχοντας ζήσει στο Ναύπλιο, την Αθήνα και το Ρόττερνταμ ξεκίνησε να ασχολείται με το ψηφιακό κολάζ από το 2013. Mε αναφορές στη δυναμική του χώρου και του κτισμένου περιβάλλοντος, στην αισθητική της εικόνας της πόλης, στην αστικότητα σαν ταυτόχρονη συνθήκη συλλογικότητας και απομόνωσης η παρούσα έκθεση αποτυπώνει σκοτεινές και πολύχρωμες ιστορίες.

Οι εικόνες που κατασκευάζει έχουν δύο ατμόσφαιρες: δυστοπική και διασκεδαστική. Συνδυάζουν τον αφιλόξενο και σκοτεινό χαρακτήρα της πόλης με μία δόση χιούμορ και πολύχρωμης ειρωνείας αποσκοπώντας σε μια ποπ – σουρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας. Δεν λείπουν οι προσωπικές αναφορές και τα βιώματα.

Opening: Πέμπτη 30 Μαρτίου, 21.00

Διάρκεια ΄Εκθεσης: 30/03-23/04

@ Konio the bar (Σωκράτους 23, Χαλάνδρι)

curated by peripatos

Πληροφορίες

u: www.peripatos.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *