“31 ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ- ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ”, ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΖΗΣΗ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΗ

Την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια, από τις εκδόσεις Καλλιγράφος, παρουσιάζει ο Κώστας Αγγελής, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου.

Μετά από ένα πολύμηνο οδοιπορικό εντατικής έρευνας, μελέτης, αναζήτησης ιστορικών στοιχείων, πηγών και φωτογραφιών παρουσιάζει την  ιστορία του Χαλανδρίου μέσα από τους ναούς του.

Στις 31 στιγμές-κεφάλαια τοποθετούνται 11 ενορίες, 16 ναοί, καθώς και οι 2 «χαμένοι» στο χρόνο. Η στιγμή-κεφάλαιο 1 ανήκει στην Ιερά Μονή Πεντέλης, ενώ η στιγμή-κεφάλαιο 31 αφιερώνεται στα εικονοστάσια των δρόμων του Χαλανδρίου.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «31 στιγμές στονχρόνο, Ιστορικές διαδρομές Ορθοδοξίας στο Χαλάνδρι» θα γίνει την Κυριακή, 2 Απριλίου, ώρα 19.00, στο Ίδρυμα Π.Ζήση (Κολοκοτρώνη 5, πλ. Δούρου, Χαλάνδρι).

Το βιβλίο θα προλογίσουν οι :  Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Θερμοπυλών, κ. Ιωάννης Σακελλαρίου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης, ο Δημοσιογράφος, κ. Δημήτρης Στάμου, ο Σύμβουλος Διεθνούς Οργανισμού Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και Θεολόγος, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, με συντονίστρια την Εκπαιδευτικό, Θεολόγο κα Αφροδίτη Κορναράκη.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην αγορά τροφίμων για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλανδρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *