ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, … ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση με θέμα
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,
που οργανώθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Aετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο από τον Δήμο Χαλανδρίου.

Στη εκδήλωση αναδείχθηκε τόσο από τις ομιλήτριες όσο και από όλες και όλους που συμμετείχαν στη συζήτηση η συμβολή των γυναικών στην κρίση, όχι ως μιας ομάδας που πλήττεται, αλλά κυρίως ως μιας ομάδας που αντιδρά δυναμικά, με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα και δίνει λύσεις κοινωνικά ωφέλιμες, με ευαισθησία και ευθύνη στα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση.

Παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικές περιπτώσεις δομών και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, οι οποίες υποστηρίζονται κυρίως από γυναίκες.
Η Σταυρούλα Χριστουλάκη παρουσίασε την πρωτοβουλία ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ, η Νινέττα Θεοτοκάτου τη δομή του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, η Ευγενία Κατούφα, δημοτική σύμβουλος, τις ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ενώ η  Έλενα Χριστούλη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής μίλησε για τους αγώνες των γυναικών και τις προοπτικές τους στην παρούσα συγκυρία της κρίσης.
Τη συζήτηση συντόνισε και σχολίασε η  Αγγελίνα Γιαννετοπούλου.
Μετά από πολλές και ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις και σχόλια η συζήτηση συνεχίστηκε µε ένα ποτό και την υπόσχεση μιας νέας εκδήλωσης προβληματισμού για τις αναγκαίες πρωτοβουλίες απάντησης των γυναικών στις επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι οι πολίτες του Χαλανδρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *