Η ΖΥΡΑΝΑ ΖΑΤΕΛΗ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ, ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Πόσες ζωές ζει ένας συγγραφέας; Ποιος γράφει τα βιβλία; Αυτός;

Τα όνειρα; Ή, η ζωή; Ή μήπως όλοι μαζί; Και τι είναι τα όνειρα;
Μήπως είναι μια άλλη πραγματικότητα;

Την Τετάρτη 21 Φεβρουάριου  18:30 μμ, στη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαλανδρίου καλεσμένη  η συγγραφέας του βιβλίου Ζυράννα Ζατέλη.

Ονειρα!!  Μέσα από τα κείμενα της Ζυράννας  Ζατέλη, ο αναγνώστης αισθάνεται να μπαίνει σε έναν άλλο κόσμο. Αυτόν τον τόσο αφανή αλλά πλούσιο κόσμο που φιλοξενούμε όλοι μέσα μας άλλοτε σκοτεινό, άλλοτε λαμπερό, αλλά πάνταγεμάτο νοήματα, επιθυμίες, εμμονές, φόβους, προτροπές, συμβουλές, παραινέσεις και προφητείες.  
Έναν κόσμο που μοιάζει σαν μέσα στα όνειρα να συναντώνται δύο. Ο πραγματικός και ο άλλος. Ο πιο ισχυρός που διαμορφώνει και τον πραγματικό. Αυτός ο σκοτεινός κόσμος του υποσυνειδήτου και των ονείρων μας.

Όμως η  Ζυράννα Ζατέλη στο βιβλίο της αυτό, αν και μοιάζει να είναι παραμυθένια η παρουσίαση των ονείρων της, δεν καταφέρνει να κρύψει την άγρυπνη αγωνία του συγγραφέα να «βλέπει» και να  καταγράφει πρόσωπα, τοποθεσίες και ονόματα άγνωστα και διαφορετικά για να τα ζωντανέψει μετά στις σελίδες κάποιου βιβλίου.

Στα όνειρά της, αν και αόρατη, εμφανίζεται τρυφερή και διψασμένη για όλον αυτό τον κόσμο που συναντιέται μαζί του. Στέκει εκεί, κάτω από το φως των ονείρων και με γλώσσα ποιητική, αποτυπωμένη με την  αρχοντιά της πολυτονικής γραφής, και με διάθεση αφοπλιστικά αφτιασίδωτη διηγείται. Έτσι, παρουσιάζει ένα άλλο πρόσωπο του εαυτού της, άγνωστο στον αναγνώστη της, γεμάτο από θαυμασμό, συστολή, ευγνωμοσύνη και τρυφερότητα προς αυτόν τον άυλο κόσμο που της φανερώνεται χωρίς απαιτήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *